ZIMSKE SLUŽBE NA TERENU Gradonačelnik Radojičić: 90 kamiona čisti sneg

Novosti online

12. 12. 2021. u 10:31

GRADONAČELNIK Beograda prof dr. Zoran Radojičić izjavio je jutros za kanal Tv Vesti da je JKP „Beograd put” u četvrtom stepenu pripravnosti te da su sve ekipe Zimske službe na terenu.

ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ НА ТЕРЕНУ Градоначелник Радојичић: 90 камиона чисти снег

Foto P. Stojković

On je istakao da je na terenu 90 kamiona, 20 multikar vozila i 15 utovarnih mašina.

– Oni će dati sve od sebe da na 1.900 kilometara puteva prvog reda bude obezbeđena maksimalna prohodnost, a posle toga i na 500 kilometara puteva drugog reda. Trenutno imamo informaciju da je na Miljakovcu jedan autobus stao, i usporio saobraćaj. Takođe, imamo spremno 16 hiljada tona soli, i dve hiljade tona kamenog agregata, koji će  u zavisnosti od potreba biti posipani po  ulicama – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da je sada najvažnije to što komunalne službe i ljudi zaposleni u njima daju svoj maksimum, i  sve funkcioniše dobro.

– Očekuje se da će sneg padati 24 časa, postoji mogućnost stvaranja poledice. Za komunalne službe ne postoje periodi kada se ne radi, one su u pripravnosti i rade 24 časa dnevno u svim uslovima, posvećeni su svom poslu i građanima tokom svih elementarnih nepogoda, praznika, danju i noću, oni uvek moraju da rade. Želim da im zahvalim u ime svih Beograđana jer zbog njih grad  funkcioniše i u ovim uslovima – objasnio je prvi čovek prestonice.

Radojičić je istakao da je važno da putevi ostanu prohodni, i da i u zimskim uslovima možemo stići gde smo krenuli.

– Juče smo imali sednicu Kriznog štaba na kojoj smo još jednom usvojili program i plan funkcionisanja za ovu zimsku sezonu. Nema nikakve dileme da je Grad Beograd u potpunosti spreman za zimu – zaključio je gradonačelnik Radojičić. 

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU: Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!