MEĆAVA U BEOGRADU: Pogledajte prestonicu pod snegom, očekuje se do 15 centimerata nanosa (FOTO)

Novosti online

12. 12. 2021. u 07:34

U BEOGRADU je noćas, posle visečasove kiše, počeo da pada sneg koji se jutros zadržava na kolovozima, a u sedam časova temperatura je bila nula stepeni.

МЕЋАВА У БЕОГРАДУ: Погледајте престоницу под снегом, очекује се до 15 центимерата наноса (ФОТО)

Foto: Novosti

U nižim delovima grada očekuje se do 15, a na Avali i Kosmaju do 30 centimetara snega.

- Potpuno smo spremni za ovaj sneg. Temperatura je sada oko nule, a mi smo noćas preventivno posuli oko 200 tona soli da bi se sprečilo stvaranje leda- naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Na ulicama imamo 110 kamiona, imamo dovoljnu količinu soli, kalcijum florida. Čistimo 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta, i one moraju da budu čiste četiri sata posle prestanka padavina, to su ulice gde ide javni prevoz. Čistimo i oko 500 kilometara ulica drugog prioriteta koje moraju da budu čiste 48 sati od prestanka padavina- rekao je Vesić jutros za RTS.

Podseća da Putevi Srbije rade oko 300 kilometara ulica - auto-put i neke druge veće saobraćajnice na teritoriji Grada Beograda.

BONUS VIDEO:PRVI SNEG OVE ZIME: Pahulje padaju celo jutro, zabelela se okolina Beograda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024