ZIMSKE SLUŽBE SPREMNE: Od večeras četvrti stepen pripravnosti

J.D.

11. 12. 2021. u 18:24

ZAMENIK gradonačelnka Goran Vesić izdao je nalog da Zimska služba JKP „Beograd put” večeras bude u četvrtom stepenu pripravnosti.

ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ СПРЕМНЕ: Од вечерас четврти степен приправности

Večernje novosti

–To podrazumeva 90 velikih kamiona na ulici, 20 malih multikar vozila i 15 utovarivača. Na zalihama u našim stovarištima imamo 16.000 tona soli i 2.000 tona kamenog agregata, tako da će večeras skoro kompletna Zimska služba biti na ulici kako bi sačekali prvi sneg koji se očekuje u Beogradu - rekao je Vesić.

- Prema trenutnoj prognozi RHMZ-a očekuje se da bude padavina tokom noći a u centru grada između pet i petnaest centimetara snega, u višim delovima grada oko 20 a na obroncima Kosmaja i Avale više od 30 centimetara snega - dodao je zamenik gradonačelnika.

Ekipe čiste prvo ulice prvog prioriteta, oko 1.900 kilometara kojima ide gradski prevoz i obaveza je da one budu čiste četiri sata nakon prestanka padavina i tek kada se one očiste i padavine prestanu prelazi se na čišćenje ostalih 500 ulica drugog prioriteta. Moja upozorenje i molba građanima je da takom večeri i jutra izbegavaju vožnju bez zimske opreme  mi ćemo preventivno posipati so već tokom dana. Obzirom da je sutra nedelja molimo sugrađane da sačekaju da ulice budu očišćene  i bez preke potrebe ne izlaze automobilima, naročito ako su neiskusniji vozači već da sačekaju da se ulice očiste – upozorio je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)