BOGAT PROGRAM "BEOGRADSKE ZIME": Trg bajki otvara se danas, Ulica otvorenog srca u svim opštinama (VIDEO)

S.M.

10. 12. 2021. u 10:37

PROGRAM Beogradska zima - Uvek Beograd 2022. predstavljen je jutros u svečanoj sali Starog dvora.

БОГАТ ПРОГРАМ БЕОГРАДСКЕ ЗИМЕ: Трг бајки отвара се данас, Улица отвореног срца у свим општинама (ВИДЕО)

Foto: S.M.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je bogat program za sugrađane tokom decembra.

Trg bajki biće otvoren već danas ispred Teatra Vuk na Zvezdari.

Dečji karavani biće organizovani tokom decembra i januara u organizaciji Dečjeg kulturnog centra, a Knez Mihailovom ulicom prošetaće 16. decembra.

Od 15. decembra do 28. februara Beograđani će moći da vide umetničku instalaciju Monike Lang "Boje grada" u organizaciji Kulturnog centra Beograda, koja će biti izložena van galerijskog prostora u Beoizlogu.

Trg otvorenog srca na Trgu republike otvara se 15. decembra.

Od 17. decembra do 23. januara u organizaciji GO Stari Grad biće održana manifestacija "Starogradska zima" u Parku vojvode Vuka na Topličinom vencu.

Klizalište na Trgu republike otvara se 25. decembra, a novogodišnji festival domaćih slatkih poklona biće organizovan u Domu omladine 25. i 26. decembra.

Pretpraznični koncerti (29. i 30. decembar) na Trgu Nikole Pašića ulepšaće Novu godinu ljubiteljima roka, koji će uživati u muzici Električnog orgazma, benda Kanda Kodža i Nebojša i Bjesovi, sastava Let 3, Zoster, Artan Lili i Obojeni program.

Besplatan koncert klasične muzike "Otmeno" biće održan na Kolarcu, 31. decembra u 19 sati.

 

Gradski doček počinje od 20 časova, a pevaće Sara Jo, Jelena Karleuša i Marija Šerifović.

Kao i svake godine, 1. januara od podneva Beograđani će moći da uživaju u Ulici otvorenog srca, duž Svetogorske i Makedonske ulice. Takođe, Ulice otvorenog srce biće organizovane i u svim opštinama.

Mališane će zabavljati žongleri, akrobate, mađioničari...

Vesić je istakao da je posebno ponosan na činjenicu da će dečji karnevali biti organizovani po mnogim mestima van centralnih opština poput Mladenovca, Lazarevca, Belog Potoka, Padinske skele, kako bi i deca iz tih mesta uživala u pesmi dečjih horova, igri, koncertima poznatih.

Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada, rekla je da je program namenjen svim uzrastima i pozvala je Beograđane da učestvuju i uživaju u programu Beogradske zime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna