CENKALA SE ZA SVOJ ĆILIM: Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj ukradene porodične stvari našli na Kaleniću

M. STANOJKOVIĆ

29. 11. 2021. u 09:04

UKRADENE porodične uspomene koje se rasprodaju za "banbadava", slika je koju su juče ujutro na Kalenić pijaci zatekli stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici, koja je obijena i opljačkana.

ЦЕНКАЛА СЕ ЗА СВОЈ ЋИЛИМ: Станари урушене зграде у Видовданској украдене породичне ствари нашли на Каленићу

Foto Z. Jovanović

Kako su nam potvrdili vlasnici stanova, po njihovoj prijavi, policija je privela nekoliko prodavaca, a stanari su svoje stvari, pronađene na tezgama, mogli da vrate kući.

Za ručno rađeni pirotski ćilim, poklon od majke, Zorica Stanimirović morala je da se najpre cenka. A potom je, kad se uverila da je to baš njen, alarmirala i policiju.

- Prvo mi je nudila da kupim za 150 evra, ja sam joj rekla u redu i otišla da pozovem policiju - objašnjava Zorica za "Novosti".

- Kad sam se vratila ponovo, rekla mi je "e, sad je cena 200 evra". Policija ih je privela i uspeli smo da dobijemo natrag neke stvari.

Prodavačica mi je rekla da nije ona ukrala, već da je kupila tog jutra od nekog čoveka za 2.000 dinara.

Zoričin komšija je na tezgi sa polovnim stvarima ugledao i svoj set kristalnih čaša, takođe poklon. Bilo je tu servisa, ali i jedna knjiga sa potpisom iz Hilandara.

- To što smo juče našli, uspeli smo da povratimo, ali je toliko toga ko zna gde završilo.

Policija nam je rekla da ne može zbog nas da hapsi celu Kalenić pijacu, ali ja sam obećala da ću ih zvati kad god ugledam neku moju stvar na tezgi - ogorčena je Zorica.

Foto privatna arhiva

Sa ćilimom u kesi vratila se Zorica u privremeni dom u Gostivarskoj ulici na Voždovcu koji im je dodeljen od Grada kada su u julu izgubili svoj:

- Kada su nam komšije javile da su lopovi odneli sve, a to nije moglo za jedan dan, to je trajalo, ušla sam čak i u moju sobu koja visi. Više nemam snage, izgubila sam sve i šta mi sad sve ovo znači, rizikovala sam da se uruši zgrada kako bih uzela još neku svoju uspomenu. Razbojnici su odneli i svilene tepihe tek vraćene sa hemijskog, tri bunde, ama, baš sve što su stigli.

NEMA ČUVARA, NI INFORMACIJA

NEOBEZBEĐENI ulaz u Vidovdanskoj 2a prethodnih dana iskoristili su razbojnici, koji su, rizikujući da im se zgrada obruši pod nogama, odneli iz stanova šta god su pronašli.

Vlasnici stanova po saznanju da su im stanovi obijeni, ispred vrata zatekli su pijuke, a unutra ispreturane stvari po podu i ormarima.

Iako su stanari sklopili dogovor sa Gradom da budu u privremenim stanovima do izgradnja nove zgrade, zasad nemaju nikakve dodatne informacije.

- Trebalo je da zgrada bude srušena za dva meseca, ali ona je i dalje tu. Mi smo u privremenim stanovima, naši stanovi su i dalje neobezbeđeni, a niko nam ne daje nikakve informacije - kažu stanari.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili