U EKSPLOZIJI OŠTEĆENO 70 OBJEKATA: Sastanak Štaba za vanredne situacije u Leštanima

Novosti online

24. 11. 2021. u 08:27

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić održao je jutros u 7.00 sati sastanak Štaba za vanredne situacije u Leštanima, u kojima se juče dogodila teška nesreća kada je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva.

У ЕКСПЛОЗИЈИ ОШТЕЋЕНО 70 ОБЈЕКАТА: Састанак Штаба за ванредне ситуације у Лештанима

Foto: ATA images

- Doneta je odluka da gradska opština Grocka formira Komisiju za procenu štete koja će danas izaći na teren. Konstatovano je da nijedan objekat nije oštećen toliko da u njemu ljudi ne mogu da žive. Trenutno je procenjeno da je oštećeno 70 kuća. Na najugroženijoj kući, na čijem krovu se nalazi krater od jednog metra, već danas počinje sanacija. Gradska opština Grocka obezbediće jednokratnu novčanu pomoć porodicama preminulih, a obilazi redovno porodice povređenih radnika - saopštio je Vesić.

Kako Vesić kaže, na bolničkom lečenju je 13 radnika, od kojih je jedan teže povređen.

- Sve porodice čiji su članovi porodice stradali ili su povređeni kao i porodice čije kuće imaju materijalna oštećenja mogu da računaju na pomoć i solidarnost svoje opštine Grocke i svog Beograda. Sve građanke i građani Beograda izražavaju solidarnost sa ovim porodicama. Izražavamo saučešće porodicama čiji su članovi preminuli u ovoj tragediji - dodao je on.

 

BONUS VIDEO: Novi snimak eksplozije u fabrici oružja

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!