ATELJE I RADIONICA: Grad sređuje prostor za mlade umetnike u školi "Tehnoart Beograd"

B.B.

16. 11. 2021. u 15:53

DO kraja godine đaci Škole za mašinstvo i umetničke zanate "Tehnoart Beograd" dobiće vajarski atelje i grnčarsku radionicu, najavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu obilazeći školu. Grad je za adaptaciju prostora izdvojio 11,6 miliona dinara, tako da će mladi umetnici imati odlične uslove za školovanje.

АТЕЉЕ И РАДИОНИЦА: Град сређује простор за младе уметнике у школи Техноарт Београд

Skupština grada

- Do kraja godine izuzetno talentovana deca ove škole imaće atelje i radionicu kakvu zaslužuju, adekvatan prostor za razvijanje njihovih znanja, veština i umetničko izražavanje, koje je prisutno na svakom koraku u ovoj školi - rekao je Gak. - To treba negovati, a mi smo tu da im obezbeđivanjem boljih uslova pružimo

Škola na Zvezdari pohađa 840 đaka, a umetničkim profilima uče juvelirske i graverske zanate i tehnike, kostimografiju, kaligrafiju, grafički dizajn, konzerviranje kulturnih dobara i tako dalje.
Deca su, do sada, imala praktični deo učenja u neuslovnim prostorima i da će im nove radionice, ukupne površine 250 kvadratnih metara, znatno unaprediti rad - istakao je Nenad Mladenović, direktor škole. - Opremu imamo, ali đaci nisu imala dobre radionice. Investicija Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu nam je od velikog značaja.
Ova jedinstvena obrazovna ustanova u Srbiji koja spaja tehniku i umetnost osnovana je 1962. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)