TESLINI IZUMI PRED POSETIOCIMA: Izložba u Kući kralja Petra Prvog na Savskom vencu

A. V. V.

12. 11. 2021. u 12:48

IZLOŽBA pod nazivom "Učenik - naučnik - umetnik" biće otvorena u ponedeljak, 15. novembra, u 19.00 časova u Kući kralja Petra Prvog na Savskom vencu. Posetioci će biti u prilici da pogledaju slike naučnice i slikarke Gordane Nikezić Strele, kao i multimedijalni prikaz "Vremeplov", koji govori o 1.500 godina nauke i umetnosti od Hipatije Aleksandrijske do danas.

ТЕСЛИНИ ИЗУМИ ПРЕД ПОСЕТИОЦИМА: Изложба у Кући краља Петра Првог на Савском венцу

Kuća kralja Petra Prvog

- Sam tok razvoja nauke i umetnosti kroz vekove biće prikazan kroz temtsku izložbu "Nestvarne sobe", gde će posetioci pored modernističkih portreta Hipatije, Ruđera Boškovića i Nikole Tesle moći da od g. Radomira Putnika (koji je napravio replike Teslinih pronalazaka) nauče više o Nikoli Tesli, uticaju i važnosti njegovih pronalazaka, a neke od njih će moći i da upoznaju, a to su Teslin kalem i Kolumbovo jaje - navodi se u najavi postavke.

Osim toga, u okviru manifestacije, deca svih uzrasta i odrasli imaće priliku da kroz mikroskop vide promene na ćelijskom nivou i da te promene iz svoje perspektive pretoče na papir. Radove mališana pregledaće sručna komisija, dok će autor najboljeg umetničkog dela dobiti na poklon vaučer za besplatan kurs slikanja u školi "PeroArt" na Senjaku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri