NAJNOVIJI PODACI: Više od 300.000 Beograđana primilo treću dozu vakcine

Novosti online

01. 11. 2021. u 10:40

U BEOGRADZ već 300.000 građana primilo treću, buster, dozu vakcine, a svakodnevno se povećava broj onih koji primaju prvu dozu, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ: Више од 300.000 Београђана примило трећу дозу вакцине

Foto Tanjug

Ona je gostujući na Tv Pink iznela podatke da je u Beogradu do sada dato 1.938.000 doza, odnosno prvom dozom vakcinisano je 837.000 građana, što je više od 60,39 odsto, dok je revakcinisanih 800.000 osoba ili 57 procenata.

– Od trenutka uvođenja kovid propusnica, odnosno od prošlog ponedeljka, u Beogradu se povećava broj vakcinisanih prvom dozom. Kada pogledamo rezultate, u pretprošloj nedelji prvom dozom vakcinisalo se između 800 i 1.000 građana dnevno, a već prošle nedelje ta cifra se kretala između 1.400 i 1.600 osoba. To je i dalje mnogo manje nego u martu i aprilu, kada se dnevno prvom dozom vakcinisalo oko pet hiljada ljudi, ali je važno da vidimo povećanje i zato moramo svaki dan da apelujemo na građane da je vakcinacija jedini put da se izvučemo iz ove situacije – rekla je Stanisavljević.

Ona je naglasila da struka treba što više da razgovara sa mladima i dodala da su takva iskustva sa terena.

– Važno je da se svakodnevno činjenicama i istinom borimo protiv teorija zavere i netačnih informacija koje se plasiraju. A istina je, kako kažu lekari, da je u svetu danas dato više od šest milijardi doza vakcine – rekla je Stanisavljević.

Ona je navela da ohrabruje broj vakcinisanih među mladima u Beogradu starosti od 18 do 30 godina, i sa procentom od 33,3 odsto, prestonica najbolja u Srbiji.

– Raduje nas da imamo tri gradske opštine, Stari grad, Vračar i Savski venac, koje su prešle 50 odsto kad je u pitanju vakcinacija mladih. S druge strane Obrenovac, Lazarevac i Sopot ostali su na ispod 20 odsto vakcinisanih u toj populaciji. Zato svaki dan radimo na terenu, štampaju se edukativni materijali, brošure, organizuju se tribine o značaju vakcinacije – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je naglasila da trenutno rade dva vakcinalna punkta u tržnim centrima u Ušću i Beogradu na vodi.

– U njima je organizovana vakcinacija svakog dana od 12 do 20 časova, otvoreni su više od tri nedelje i do sada se u njima vakcinisalo oko deset hiljada Beograđana. Odlučili smo da otvorimo još četiri vakcinalna punkta i od 15. novembra biće moguće vakcinisati se u Tržnom centru u Rajićevoj, TC „Stadion”, u Beošoping centru, a pregovaramo sa „Ikeom” i još jednim tržnim centrom u Novom Beogradu. Pored toga mi u gradu imamo 25 punktova po svim domovima zdravlja kao i halu 7 Beogradskog sajma koji radi svaki dan od 8 do 16 časova – istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je dodala da su svi punktovi dostupni, još rade kol-centri u svim gradskim opštinama i stariji ljudi koji se teško kreću kao i invalidi mogu pozvati i ekipa će doći u njihov dom da ih vkciniše.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a