OBNOVA AMBULANTE SLEDEĆEG PROLEĆA: Zamenik gradonačelnika Vesić sa žiteljima malog mokrog luga na Zvezdari

M. S.

01. 11. 2021. u 10:37

MEŠTANI Malog Mokrog Luga na Zvezdari trebalo bi da u narednom periodu dobiju bolji javni prevoz, a tokom proleća u ovom naselju počeće rekonstrukcija ambulante vredna sedam miliona dinara.

ОБНОВА АМБУЛАНТЕ СЛЕДЕЋЕГ ПРОЛЕЋА: Заменик градоначелника Весић са житељима малог мокрог луга на Звездари

Građani bi trebalo da učestvuju u izradi Plana detaljne regulacije, Foto Novosti

Ovo je juče najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je u svojoj pokretnoj kancelariji obišao ovaj kraj.

Sa žiteljima naselja je dogovoreno da će se uraditi snimanje kompletnog javnog prevoza, odnosno linija 20 i 312 kako bi se napravio optimalniji vozni red.

- Zamolio sam građane da zajedno sa nama učestvuju u izradi Plana detaljne regulacije Velikog Mokrog Luga koji omogućava da se konačno ovde uvede urbanizam i da se radi sve u skladu sa urbanističkim parametrima - rekao je Vesić.

- Takođe, obavestio sam ih da smo od nadležnog ministarstva dobili novac, oko 24 miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije Stepinog gaja. Preneo sam im i kada počinje izgradnja mokroluškog kolektora i kako će se u etapama rešavati problem kanalizacije.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, dat je nalog "Vodovodu i kanalizaciji" da uradi kompletno snimanje mreže jer je vodovod ovde građen šezdesetih godina i vreme je za njegovu rekonstrukciju.

Autobus

OPŠTINSKI uslužni centar trebalo bi da se napravi u zgradi mesne zajednice. Kao i da se uvede školski autobus jer je ovo razuđeno mesto i nije normalno da deca pešače kilometar i po ili dva do škole.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)