ZA DECU MIRIJEVA NOVO OBDANIŠTE: Goran Vesić na GO Zvezdara povodom dana opštine

Š. M.

18. 10. 2021. u 12:31

GRAD je obezbedio 70 miliona dinara, odnosno 600.000 evra za zacevljenje Mirijevskog potoka i do kraja godine će ovaj posao biti završen.

ЗА ДЕЦУ МИРИЈЕВА НОВО ОБДАНИШТЕ: Горан Весић на ГО Звездара поводом дана општине

Mirijevski potok biće završen do kraja godine,

To znači da neće više biti otvorene kanalizacije - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić tokom obilaska radova i posete Mirijevu i Opštini Zvezdara u društvu Vladana Jeremića, prvog čoveka ove gradske komune, koja je juče obeležila Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Osim Mirijeva, Vesić je posetio Mali Mokri Lug, svratio je i u Peti parkić i prisustvovao Svečanoj akademiji u Kulturnom centru "Vuk".

U razugovoru sa Mirijevcima, on je podsetio da je Grad već izabrao izvođača za projektovanje i izgradnju novog vrtića koji bi na proleće trebalo da počne da se gradi, a gradiće se i nova osnovna škola.

- Širimo Ulicu Dragoslava Srejovića do Volgine ulice, a nastavićemo do Mirijeva. Proširićemo i Bulevar kralja Aleksandra - rekao je Vesić.

- Ono što je najvažnije je da će u Mirijevu 2028. godine biti završna stanica prve linije metroa što znači da će građani ovog dela grada do Žarkova stizati za 24 minuta. To će poptuno izmeniti način života u Mirijevu jer će oni biti saobraćajno povezani sa čitavim gradom i time pokazujemo koliko nam je Mirijevo važno.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će Opština raditi na rekonstrukciji mesne zajednice gde će se napraviti opštinski uslužni centar kao i jedna multifunkcionalna sala za organizovanje kulturnih događaja.

U Malom Mokrom Lugu Vesić je sa meštanima razgovarao o nedostatku kanalizacione mreže.

- U međuvremenu radimo završetak projektovanja Mokroluškog kolektora - rekao je on.

- Kada to rešimo, radićemo kanalizaciju Cvetanova ćuprija, a Opština će rekonstruisati groblje, mada je dosta posla već urađeno. Biće postavljena i ograda oko vrtića, a Grad će izgraditi jedno dečje igralište. Dogovorili smo se da Opština uradi projekat za rekonstrukciju Starog mlina, a da Grad obezbedi sredstva da se tu napravi jedan omladinski kulturni centar. Sledeće sedmice počinje da se radi stajalište na Bulevaru kod Nine Kirsanove, koje je inače pravi saobraćajni problem.

U Kulturnom centru "Vuk" juče je održana svečana akademija povodom Dana opštine Zvezdara kojoj je Vesić takođe prisustvovao.

Vesić sa meštanima Malog Mokrog Luga

- Problemi koje danas ima Zvezdara su različiti - kaže on.

- Zbog toga moramo da vodimo računa da se opština podjednako razvija. Srećan sam što će se sledeće godine rekonstruisati plato kod Vukovog spomenika, dok je najvažniji projekat izgradnja metroa. Od 42 metro stanice na prve dve linije metroa, njih šest će se naći na teritoriji opštine Zvezdara. Tu će se ukrštati prve dve, zbog čega će biti bolje povezana sa svim delovima grada.

Opština Zvezdara danas ima više od 160.000 stanovnika i 17 mesnih zajednica. Na njenoj teritoriji nalaze se 24 vrtića, 14 osnovnih i devet srednjih škola, više fakulteta, sedam biblioteka i tri pozorišta.

Peti parkić pravi poklon

Vesić je obišao i Peti parkić i podsetio da 13 godina niko nije uradio ništa na ovom spornom zemljištu.

- Prošle godine smo uspeli da rešimo imovinske probleme, izgradili smo parkić i kreirali ga zajedno sa građanima. Sada se ovde okupljaju deca, ne samo iz ovog dela grada.

Mirijevski potok biće završen do kraja godine,

Organizovali smo ovde pozorišnu predstavu za decu jer danas moja pokretna kancelarija obilazi Zvezdaru, a danas je i Dan opštine. Ovo je najbolji primer kako zajedno možemo da menjamo grad i kako zajedno možemo da doprinesemo da Beograd bude bolje mesto za život svih nas. Tako pokazujemo i kako mogu da budu bolja mesta za život i Mali Mokri Lug i Mirijevo i Lion i svaki drugi deo grada - rekao je Vesić.

Predsednik Opštine Zvedara Vladan Jeremić je naglasio da je Peti parkić jedan od najlepših poklona koje je opština mogla da dobije za Dan opštine.

Predsednik Opštine Zvedara Vladan Jeremić je naglasio da je Peti parkić jedan od najlepših poklona koje je opština mogla da dobije za Dan opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!