BOLJI ŽIVOT OSOBA SA INVALIDITETOM: Grad Beograd održao tribinu "Iz kruga u okruženje"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

07. 10. 2021. u 20:05

GLAVNI gradski urbanista Marko Stojčić i gradski većnik Dragomir Petronijević prisustvovali su danas tribini „Iz kruga u okruženje”, koja je danas održana u Skupštini grada u organizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom.

БОЉИ ЖИВОТ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Град Београд одржао трибину Из круга у окружење

Beoinfo

Stojčić je istakao značaj unapređenja prestonice po merilima svih njenih stanovnika, s posebnim naglaskom na osobe sa invaliditetom.

– Pokrenuta je kampanja kojom poboljšanje uslova funkcionisanja osoba sa invalididtetom neće biti mogućnost, već obaveza nadležnih institucija. Pokrenuta je akcija prilagođavanja javnog gradskog prevoza tim osobama, pre svega primenom zvučne signalizacije – kazao je Stojčić.

On je istakao da će delovi grada koji se rekonstruišu biti prilagođeni toj populaciji i najavio uklanjanje ivičnjaka i drugih prepreka, kao i ugradnju taktilnih ploča u centralnim gradskim zonama.

– Razgovaramo sa gradskim opštinama i javnim preduzećima o poboljšanju uslova, odnosno o onom što je potrebno nadomestiti da bi osobe sa invalididtetom mogle da idu nesmetano od kuće do radnog mesta i da tamo borave ili obavljaju druge aktivnosti – naveo je Stojčić.

Petronijević je dodao da je dobra saradnja sa Udruženjem osoba sa invaliditetom te da je kroz programe zapošljavanja blizu 1.000 osoba sa invaliditetom našlo zaposlenje u poslednjih osam godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)