PIJAN POŠAO DA POVEZE PUTNIKE: Na dva meseca zatvora osuđen vozač koji je vozio sa 1,9 promila alkohola

Z. U. - S. B. M.

05. 10. 2021. u 06:47

VOZAČ autobusa 47, koji je u petak vozio gradski autobus sa 1,9 promila alkohola u krvi i izazvao nezgodu, osuđen je na dva meseca zatvora!

ПИЈАН ПОШАО ДА ПОВЕЗЕ ПУТНИКЕ: На два месеца затвора осуђен возач који је возио са 1,9 промила алкохола

Foto A. Stanković

Iz pritvora, vozač prevoznika "Lekon" koji saobraća u okviru Konzorcijuma prevoznika "Ariva", odmah je prosleđen u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne.

Šofer (53) saobraćao je na liniji 47 u petak oko sedam sati ujutro, a vozeći Ulicom patrijarha Dimitrija izazvao je saobraćaju nezgodu. On je, pod neutvrđenim okolnostima, naleteo na teretno vozilo na raskrsnici sa Ulicom oslobođenja, kod TC "Kapitol park".

Nakon nezgode, policija je utvrdila da je vozač imao 1,9 promila alkohola u krvi, pa je zadržan u policiji. U trenutku udesa, u autobusu srećom nije bilo putnika. Njemu je u subotu sudija izrekao kaznu zatvora od 60 dana.

Kako navode u Sekretarijatu za javni prevoz, informaciju da je šofer vozio pijan nisu imali pošto vozilo prevoznika "Lekon" kada se desila nezgoda nije bilo na liniji javnog prevoza putnika.

- Sekretarijat je zatražio izjašnjenje konzorcijuma prevoznika "Ariva" i prema informacijama koje smo dobili, vozilo ID broj 40735, prevoznika "Lekon", kretalo se iz garaže prevoznika i u Ulici patrijarha Dimitrija dok se nalazilo u koloni vozila je udarilo u teretno vozilo ispred. Konzorcijum "Ariva" se izjasnio da će nakon završenih istražnih radnji nadležnih organa, ukoliko se ustanovi da je vozač imao alkohola u krvi, istog trenutka dati otkaz - kažu u Sekretarijatu.

IGRALIŠTE

SLUČAJ alkoholisanog vozača privatne firme "Lekon" dogodio se nedelju dana pošto je šofer prevoznika "Unakop" uleteo sa autobusom na liniji 45 u igralište u Zemunu, i tom prilikom povredio šestoro sugrađana. Ni u jednom ni u drugom slučaju, privatnici nisu hteli da daju saopštenja za javnost.

ZAKASNILE INFORMACIJE

SEKRETARIJAT za javni prevoz informacije o saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovala vozila javnog prevoza putnika dobija putem aktiviranja alarma "saobraćajna nezgoda", koji aktivira vozač. Drugi način je kada za nezgodu jave drugi vozači javnog prevoza koji prolaze trasom gde se nezgoda dogodila kada vozač vozila koje je imalo nezgodu nije u prilici da aktivira alarm ili pozove dispečera prevoznika i dežurnog dispečera centra Sekretarijata za javni prevoz. Pošto privedeni šofer to nije uradio, oni nisu znali za saobraćajku.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)