NADMETANJE ZMAJEVIH ČAMACA U SUBOTU: Internacionalni festival i Evro kup na Adi Ciganliji

G. N.

14. 09. 2021. u 16:50

SEDMI Internacionalni festival zmajevih čamaca, i treći po redu Evro kup, biće održan u subotu od 8 sati na Adi CIganliji. Na regatnoj stazi kod sudijskog tornja okupiće se više od 200 takmičara iz 12 klubova, a pored domaćih ekipa očekuje se dolazak gostiju iz Rusije, Moldavije, Velike Britanije, Rumunije, sa Kipra i iz Republike Srpske.

НАДМЕТАЊЕ ЗМАЈЕВИХ ЧАМАЦА У СУБОТУ: Интернационални фестивал и Евро куп на Ади Циганлији

FOTO: Privatna arhiva

Takmičari će se nadmetati u trkama malih i standardnih "zmajevih čamaca" u muškoj, ženskoj i miks kategoriji, na distancama od 200 i 500 metara. Posada u malom čamcu broji 10 veslača, u standardnom njih 20, a tu su i neizostavni članovi posade - bubnjar i kormilar koji doprinose atraktivnosti ovog jedinstvenog spektakla na vodi.

Treću godinu zaredom, u revijalnom delu festivala održaće se i trka "roze dama" na kojoj će veslati žene koje su pobedile rak dojke, promovišući na taj način prevenciju, rano otkrivanje i borbu protiv karcinoma dojke.

Organizator ove manifestacije je Srpski dragon boat savez, uz podršku Sekretarijata za privredu grada Beograda.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)