ZATVARA SE CENTAR BEOGRADA! Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije izmenila trase prevoza

Novosti online

11. 09. 2021. u 07:34

PROMOCIJA kadeta Vojne akademije u prvi oficirski čin održaće se danas ispred Doma Narodne skupštine, zbog čega će pojedine ulice biti zatvorene od osam do 13 sati. Centar grada će u tom periodu biti zatvoren za saobraćaj, a vozila gradskog prevoza saobraćaće izmenjenim trasama.

ЗАТВАРА СЕ ЦЕНТАР БЕОГРАДА! Промоција најмлађих официра Војске Србије изменила трасе превоза

Foto: D.B.

Danas će u čin potporučnika svečano biti promovisan 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, od čega njih sedmoro iz Bosne i Hercegovine i 18 kadeta i kadetkinja Vojnomedicinske akademije.

Najboljima će predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručiti na poklon pištolje sa posvetom.

To su potporučnici Kopnene vojske Milan Ašćerić, RV i PVO Petar Ilić, u rangu službi Stefan Živković i Medicinskig fakulteta VMA Tijana Stanojković.

Za saobraćaj će biti zatvorene sledeće ulice:

• Takovska od 27. marta do Kneza Miloša,

• Kneza Miloša od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra,

• Dečanska od terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića,

• Trg Nikole Pašića od Terazija do Kneza Miloša,

• Bulevar kralja Aleksandra od Beogradske do Kneza Miloša,

• Dragoslava Jovanovića (s tim da će biti dozvoljen ulaz u garažu iz ulice Kralja Milana),

• Vlajkovićeva od Kosovske do Trga Nikole Pašića,

• Kosovska od Kondine do Takovske i

• Majke Jevrosime od Vlajkovićeve do Takovske.

Izmene na trasama gradskog prevoza

Kako se dodaje, vozila sa linije 24 će u oba smera saobraćati trasom Trg Republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Beogradska, Njegoševa i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 26 će u oba smera saobraćati trasom Trg Republike, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Navodi se da će vozila sa linije 27 saobraćati trasom Trg Republike, Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona (Majora Ilića - Svetogorska - Makedonska - Trg republike u smeru ka gradu), 27. marta, Kraljice Marije, Ruzveltova i dalje redovnom trasom.

Linija 37 i 44 će u oba smera saobraćati trasom Francuska, Trg Republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 58 će u oba smera saobraćati trasom Poenkareova, Cvijićeva, Starine Novaka, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Linija broj 74 će u oba smera saobraćati trasom Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija, Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova i dalje redovnom trasom.

Kada je u pitanju linija 23, vozila sa te linije će u oba smera saobraćati trasom Bulevar despota Stefana, Cvijićeva, Starine Novaka, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

Linija EKO 1 će saobraćati na relaciji Vukov spomenik - naselje Belvil ulicama Kraljice Marije, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Majora Ilića, Ilije Garašanina, Svetogorska, Makedonska, Dečanska (Nušićeva u smeru ka Vukovom spomeniku), Terazijski tunel i dalje redovno.

Tramvajska linija broj 6 će saobraćati do Trga Slavija umesto do Tašmajdana, navodi se i dodaje da će tramvajske linije 7L i 12 u oba smera saobraćati preko Trga Slavija.

Vozila sa trolejbuskih linija 40 i 41 će u petak, 10. septembra, u vreme probe čekati na trasi, dok se u subotu privremeno ukidaju do 12 sati i umesto njih će biti uspostavlja privremena autobuska linija 41A.

Ta privremena linija će na relaciji Admirala Geprata - Banjica 2 saobraćati trasom Admirala Geprata, Kneza Miloša (u povratku Savska - Drinska - Sarajevska - Balkanska), Vojvode Putnika, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Crnotravska, Neznanog junaka, Paunova, Banjica 2.

Trolejbuska linija broj 28 se pojačava, a na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti sva postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!