LAŽNE VESTI UPLAŠILE RODITELJE: Šire se priče o otmici dece na Banovom brdu, oglasili se nadležni

E.B.R.

10. 09. 2021. u 18:11

MEĐU roditeljima mališana sa Banovog brda ovih dana počele su da kruže uznemirujuće poruke u zajedničkim vajber grupama, u kojima se apeluje da obrate pažnju zbog navodnih pokušaja otmice dece.

ЛАЖНЕ ВЕСТИ УПЛАШИЛЕ РОДИТЕЉЕ: Шире се приче о отмици деце на Бановом брду, огласили се надлежни

Liste čekanja biće svedene na minimum / Foto I. Marinković

Naime, jedna privatna predškolska ustanova, obavestila ih je da decu neće izvoditi u obližnji park zbog navdno neuspelog kidnapovanja učenice ispred Osnovne škole "Banović Strahinja". Sve se dogodilo, kako ističu, ispred obližnjeg marketa, kada je jedna ženska osoba pokušala devojčicu starosti od osam godina da uvuče u automobil, ali je ona uspela da se otrgne. Dodaje se i da je primećeno da tamnoputi čovek, sa zaštitnom maskom na licu, telefonom snima ili fotografiše decu, dok se igraju u parku. Sve ovo ih je navelo da mališanima ukinu izlazak u park.

Ovim povodom smo pozvali Predškolsku ustanovu "Čukarica",  gde nam je rečeno da nisu upućeni  u navodnu zabranu izvođenja mališana u park. Čak, naprotiv, dodali su da je zbog trenutne epidemiološke situacija preporuka da deca što više vremena provode napolju.

Kako ističu u ustanovi, svakodnevno dobijaju mejlove sa neproverenim, ponekad i uznemirujućim informacijama, o čemu odmah obaveste policiju.

I u OŠ "Banović Strahinja" navode da je reč o dezinformacijama. Nadležni iz Ministarstva unutrašnjih poslova, nisu odgovorili da li je u prethodnim danima bilo prijava povodom pokušaja otmice deteta na Banovom brdu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima