NOVOGRADNJA NIČE NA MESTU JUBMES BANKE: Planirana višespratnica na uglu Đinđićevog i Bulevara umetnosti

J. D.

08. 09. 2021. u 12:21

NA uglu Bulevara Zorana Đinđića i Bulevara umetnosti uskoro bi mogla da nikne nova višespratnica.

НОВОГРАДЊА НИЧЕ НА МЕСТУ ЈУБМЕС БАНКЕ: Планирана вишеспратница на углу Ђинђићевог и Булевара уметности

Foto Printskrin

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije za novobeogradski blok 32.

Inicijativu za izradu Plana pokrenulo je preduzeće "Alta holding" d.o.o. iz Zemuna sa ciljem stvaranja planskog i pravnog osnova za izgradnju poslovno-stambenog objekta na ovoj raskrsnici. Ujedno, prema Planu biće urađena i provera mogućnosti izgradnje visokog objekta u skladu sa uslovima Plana generalne regulacije.

- Na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Bulevara umetnosti nalazi se objekat Alta banke, bivše Jubmes banke, koji je dobrog kvaliteta, ali je loše pozicioniran u odnosu na izuzetno široku raskrsnicu dva bulevara - navodi se u dokumentaciji.

- Planom je predviđena zamena postojećeg objekta novim sa više komercijalnog sadržaja.

KVALITET Građevina u Bloku 32, Foto Printskrin

 

Pravilima po kojima je dozvoljena gradnja komercijalnih sadržaja na ovom prostoru predviđena je maksimalna visina venca objekta 32 metra, a u zoni visokog objekta do 120 metara. Kako je pojašnjeno, zona visokog objekta utvrdiće se nacrtom plana u zavisnosti od rezultata analize i potvrde ispunjenosti kriterijuma za izgradnju.

Očekivani efekti, između ostalog su rekonstrukcija i transformacija poslovnog centra na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Bulevara umetnosti i povećanje atraktivnosti područja izgradnjom visokog objekta, zatim opremanje područja objektima javnih i namenskih garaža, kao i povećanje broja radnih mesta. Takođe, nakon izgradnje investitor će morati posebno da se posveti očuvanju zelenila, po kojem je ova lokacija poznata.

JAVNI UVID

POVODOM ovog plana rani javni uvid biće moguć do 20. septembra svakog radnog dana od devet do 18 časova. Informacije o predloženim rešenjima, zainteresovanima davaće predstavnik obrađivača plana od 12 do 18 časova, utorkom i četvrtkom u zgradi Gradske uprave. Zainteresovani tokom ranog javnog uvida svoja mišljenja na planirana rešenja u pisanoj formi mogu dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!