RADNIKA NEMA NIGDE, A MOLE ZA STRPLJENJE: Zamena vodovodnih cevi odlaže završetak radova u ulici Braće Jerković

S. B. MILOŠEVIĆ

08. 09. 2021. u 11:45

PROŠLA su četiri meseca od kada su bageri raskopali Ulicu braće Jerković, na delu od Darvinove do Ulice Pive Karamatijevića.

РАДНИКА НЕМА НИГДЕ, А МОЛЕ ЗА СТРПЉЕЊЕ: Замена водоводних цеви одлаже завршетак радова у улици Браће Јерковић

Foto Privatna arhiva

Iako je obnova trebalo da bude gotova do kraja avgusta, rok je produžen do kraja septembra. Ceo posao odužile su rekonstrukcija i zamena kanalizacionih cevi. Zašto je tako, sugrađanima je jasno, i prolazeći svakodnevno tuda mogu da potvrde - radnika na gradilištu i nema.

U novom ruhu, sa obnovljenim kolovozom, ulica je trebalo da osvane 31. avgusta. Ipak, poslednjeg vikenda u avgustu ekipe JKP "Beograd put" stavile su treći, habajući sloj asfalta samo na delu od Darvinove do Jovana Bjelića. Tog dana, zbog parkiranih vozila, nisu mogli da iscrtaju sva parking-mesta, ali je tokom nedelje i to rešeno. Oči žiteljima i dalje bode raskopani deo od pijace do Pive Karamatijevića.

- Nigde nijednog radnika nema danima. U devet ujutru ili kasnije idem na posao, a gradilište je prazno. Naravno da ne mogu da ga završe u roku - navodi čitalac "Novosti".

Na pitanja upućena JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" šta tu tačno rade i zašto su se poslovi odužili 30 dana, oni odgovaraju:

- Naše preduzeće ovde izvodi radove na rekonstrukciji i zameni kanalizacionih cevi.

ZAKRČENO Na raskrsnici sa Jovana Bijelića, Foto Privatna arhiva

Zbog složenosti i obima radova, rok za izvođenje je produžen do kraja septembra. Molimo sugrađane za strpljenje, jer ekipe našeg preduzeća ulažu maksimalne napore kako bi sve bilo završeno u najkraćem mogućem roku - odgovor je BVK.

Kakvi su to "maksimalni napori", pokazuju fotografije saobraćajnice i radova, bez ijednog radnika "Vodovoda".

ZAVRŠENO Deo od Darvinove do pijace, Foto Privatna arhiva

Na delu od pijace do Pive Karamatijevića, ekipe "Beograd puta" izgradile su trotoare, postavile ivičnjake. Kako su nam potvrdili, čekaju da "Vodovod" završi svoje radove, kako bi oni mogli da završe posao do kraja i u što kraćem roku.

Podsećamo, na osnovu Programa radova JP "Putevi Beograda" za 2021. godinu, ekipe Službe za građevinsku operativu ovog preduzeća započele su radove u Ulici braće Jerković sredinom maja. Radovi se izvode po projektu JKP "Beograd put", a njime je predviđeno rušenje stare i izrada nove kolovozne konstrukcije. Posle obnove, saobraćajnica će biti široka sedam metara, imaće obostrane parkinge i pešačke staze u dužini od 800 metara.

PO RUPAMA DO PIJACE

DA će raskopana saobraćajnica biti završena pre nego što počne loše vreme i da neće gaziti po blatu u pokušaju da stignu do tržnice, nadaju se svi. Najteže je vozačima jer mesecima ne mogu da prođu ulicom, a nemaju ni mesta gde da parkiraju svoja vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)