KONFERENCIJA NA MAŠINCU: Dizajniranje i proizvodnja novih materijala

B.B.

02. 09. 2021. u 14:24

DOKLE je svet stigao u istraživanjima, dizajniranju i proizvodnji novih materijala? Šta su najveći izazovi za savremenu nauku u ovoj oblasti i kakve se mogućnosti otvaraju za primene u širokom spektru tehnoloških oblasti, kao što su biomehanika, elektronika, konstruisani materijali i nematerijali?

КОНФЕРЕНЦИЈА НА МАШИНЦУ: Дизајнирање и производња нових материјала

Mašinski fakultet

Ovo su samo neka od pitanja o kojima će biti reči na Istočnoevropskoj konferenciji o aditivno proizvedenim materijalima - EECAM21, koja je počela na Mašinskom fakultetu u Beogradu i trajaće do 4. septembra.

Skup se održava u okviru evropskog "Horizont 2020" SIRAMM tvining projekta, a organizatori su Univerzitet u Beogradu, Politehnički univerzitet iz Temišvara, Institut za fiziku i materijale iz Brna, Univerzitet u Parmi i Norveški univerzitet za nauku i tehnologiju - Trondhajm
Cilj konferencije je promovisanje i uspostavljanje međunarodne naučne saradnje i razmena znanja o aditivno proizvedenim materijalima i srodnim disciplinama, kao i publikovanje zajedničkih radova i učešće na konkursima za finansiranje istraživanja iz ove oblasti.
Zbog aktuelne epidemiološke situacije u svetu, konferencija će okupiti 50 učesnika iz zemlje i inostranstva na samom Mašinskom fakultetu, uz dodatnih od 50 do 100 učesnika koji će rad skupa pratiti onlajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!