OBNAVLJA SE I TERAZIJSKI PROLAZ: Po završetku rekonstrukcije pothodnika u Vojvode Mišića i na Novom Beogradu, majstori bez predaha

A. V. V.

30. 08. 2021. u 08:51

POSLE završetka radova na obnovi tri podzemna prolaza u prestonici - dva na Novom Beogradu i kod Beogradskog sajma - na red dolaze i oni u samom srcu grada.

ОБНАВЉА СЕ И ТЕРАЗИЈСКИ ПРОЛАЗ: По завршетку реконструкције потходника у Војводе Мишића и на Новом Београду, мајстори без предаха

Zapušteni pothodnici biće"umiveni" / Foto Z. Jovanović

Pothodnici na Terazijama kod hotela "Balkan" sledeći su na listi nadležnih službi za rekonstrukciju. Majstori bi uskoro trebalo da zasuču rukave u ovom prolazu na radost stanovnika prestonice koji godinama zdušno negoduju zbog oronulih i zapuštenih prolaza u centru koji predugo vape za svežim i novim izgledom.

Iz JP "Putevi Beograda" za "Novosti" kažu da se prema trenutnim planovima i zavisno od dobijanja potrebnih saglasnosti očekuje početak radova u podzemnim prolazima na Terazijama kod hotela "Balkan". Međutim, nisu nam precizirali kada će majstori zvanično krenuti sa radom.

- Ugovorom o javno-privatnom partnertstvu sa elementima koncesije predviđeni su radovi u sedam podzemnih prolaza. U tri podzemna prolaza, na Novom Beogradu, Jurija Gagarina - Blok 44 i Bulevar Mihajla Pupina - Ušće i u Bulevaru vojvode Mišića kod Sajma, radovi na rekonstrukciji su završeni. Osim nabrojanih, ekipe se sele u prolaze u Nušićevoj ulici, kod Palate "Albanija", kod hotela "Balkan" i u prolazu kod Igumanove palate - podsećaju, za "Novosti", u ovom preduzeću.

Takođe, podvlače da u okviru poslova koncesionar ima obavezu da u prolazima, koji su predmet koncesije, između ostalog, ugradi nove pokretne stepenice, unapredi postojeće i namesti nove liftove za osobe sa invaliditetom, servisira pumpe za izbacivanje podzemnih voda, obnovi sve podne, zidne i plafonske obloge u zoni nadstrešnica i ugrađene opreme, zameni rasvetu LED osvetljenjem. Kao i da redovno uklanja grafite sa zidova koji će ubuduće biti premazani antigrafit premazom.

Konačna rekonstrukcija podzemnih prolaza na Terazijama obradovaće stanovnike glavnog grada koji godinama kude nadležne zbog zapuštanja pothodnika u prestonici, a naročito ovih s obzirom na to da hiljade ljudi svakodnevno ulicu "pretrči" ovim putem.

SANIRANO KOD SAJMA

NADLEŽNI su nedavno konačno priveli kraju radove na rekonstrukciji podzemnih prolaza u Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma. Majstori su u okviru poslova sanirali zidne i plafonske obloge, stepenišna gazišta, rekonstruisali rasvetu i popravili slivničke rešetke. Takođe, sanirali su šest nadstrešnica i na kraju očistili brojne grafite sa zidova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)