KRUŽNI PUT ZA MESEC I PO: Uskoro treba da započne izgradnja dela trase saobraćajnice na Voždovcu, kao i raskrsnica sa Ulicom Vojvode Stepe

S. B. M.

27. 08. 2021. u 07:20

STANARI naselja Stepa Stepanović trebalo bi da se sastanu sa predstavnicima Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju, kako bi dobili sve informacije u vezi sa uklapanjem Kružnog puta sa Ulicom vojvode Stepe.

КРУЖНИ ПУТ ЗА МЕСЕЦ И ПО: Ускоро треба да започне изградња дела трасе саобраћајнице на Вождовцу, као и раскрсница са Улицом Војводе Степе

Foto Arhiva

Iz Direkcije najavljuju da će izgradnja nove trase kružnog puta i uklapanje u postojeće stanje biti završeni u prvoj polovini oktobra.

Žitelji ovog dela Voždovca nezadovoljni su jer se iz naselja Kružnim putem do Ulice vojvode Stepe ne može, a rekonstruisan je ceo potez od te raskrsnice do Bahtijara Vagabzade. Umesto da lakše stižu do centra grada, i dalje koriste prečice.

- Nezadovoljstvo stanara naselja Stepa Stepanović je veliko i svakim danom je sve veće.

Nema građevinskih mašina i radovi nisu ni počeli, iako je rečeno da se planira da radovi počnu 24. avgusta - naveli su u saopštenju stanari Stepe.

Pisali su Direkciji i tražili odgovore na pitanja zašto je i dalje van funkcije raskrsnica ulica Vojvode Stepe i Kružnog puta Voždovačkog, šta se sa njom konkretno planira, kao i kada će početi radovi i u kom roku će raskrsnica ponovo biti u funkciji.

- Uklapanje Kružnog puta u Ulicu vojvode Stepe obuhvata izgradnju oko 100 metara saobraćajnice sa po dve saobraćajne trake po smeru, koje će se saobraćajnom signalizacijom uliti u postojeću trasu kružnog puta pored naselja "Stepa Stepanović" i dalje ka Kumodraškoj ulici. Izgradnja nove trase Kružnog puta i uklapanje u postojeće stanje biće završeno u prvoj polovini oktobra - rekli su u Direkciji, za "Novosti".

BORSKA-PETLjA "LASTA"

DOSADAŠNjE uključenje Kružnog puta u Ulicu vojvode Stepe će biti uklopljeno u osu novoizgrađenog pravca Ulice Save Maškovića, a što je predviđeno urbanističkim planom za saobraćajnicu Borska-petlja "Lasta". Podsećamo, u sklopu ove saobraćajnice završeno je proširenje ulica Save Maškovića o Crnotravske, koje sada imaju po dve trake u oba smera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri