NADVOŽNJAK NIZAK ZA ŠLEPERE: Problem za teretna vozila na Starom Železničkom prelazu u Surčinu

Š. Marović

26. 08. 2021. u 06:47

STARI Železnički most u Surčinu, gde je po ko zna koji put kamion udario u njega i pomerio čeličnu konstrukciju, decenijama predstavlja problem za najmlađu prestoničku opštinu.

НАДВОЖЊАК НИЗАК ЗА ШЛЕПЕРЕ: Проблем за теретна возила на Старом Железничком прелазу у Сурчину

Foto GO Surčin

Kako, za "Novosti", ističe predsednik ove lokalne samouprave Stevan Šuša, trajno rešenje jeste izgradnja priključaka na auto-put "Miloš Veliki" u Jakovu.

U nezgodi koja se dogodila u utorak oko 20.00 povređenih nije bilo, ali se konstrukcija mosta od siline udara pomerila 20 do 30 centimetara kada je u nju udario šleper čija je visina bila iznad četiri metra. Zbog toga je morala da interveniše operativa "Infrastrukture železnice Srbije" i po ko zna koji put vrati most u prvobitno ležište.

- Ne zna se tačna godina izgradnje ovog nadvožnjaka, ali njime decenijama prolaze teretni vozovi, koji nastavljaju svoj put uglavnom ka zapadnoj Srbiji - za "Novosti", priča predsednik GO Surčin Stevan Šuša.

- Samo 200 metara pre ovog mosta nalazi se onaj preko kog prolazi Obilaznica i on je visok više pet metara. Na ovom je visina četiri metra, što je i istaknuto na saobraćajim tablama. Verovatno se kamioni prolazeći prvi most opuste i ne procene dobro situaciju, pa se često dešavaju slične nezgode.

TEST Mališani rade sa najsavremenijom opremom, Foto GO Surčin

Foto GO Surčin

Foto GO Surčin

Ulica braće Nikolić, iznad koje se nalazi železnički prelaz, jedna je od glavnih u Surčinu, kojom dnevno prođe više hiljada vozila, a od centra opštine udaljen je svega 1,5 kilometara.

Most je jednokolosečni, dužine oko 25 i širine 10 metara.

- Kada kamion udari u most, ležište šina se pomeri i do 30 centimetara, što je potpuno nebezbedno za odvijanje saobraćaja - priča Šuša.

- Ukoliko bi naišao teretni voz u roku od deset minuta nastala bi velika havarija.

Nekoliko puta sam slao nadležnima dopis da se pokuša sa rešenjem ovog problema, ali odgovore nisam dobio. Izgradnja priključaka na auto-put "Miloš Veliki" u Jakovu trajno bi rešila ovaj problem, pošto bi se teretni saoraćaj kompletno izmestio iz centra Surčina na Obilaznicu oko Beograda.

POSAO VREDAN TRI MILIONA EVRA

IZGRADNjA priključaka na auto-put "Miloš Veliki" u Jakovu trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine, a ukupna dužina ovog putnog pravca, odnosno sva četiri kraka, jeste 1.200 metara.

Za njenu izgradnju potrebno je iskoristiti oko 67 ari površine, koji se nalazi u postojećoj zoni auto-puta. Parcele pripadaju opštini i PKB, ali veći deo poseduju privatna lica, a procene nadležnih su da će čitav posao koštati oko tri miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!