BRŽE PARKIRANJE NA STAROM GRADU: Postavljeno je 1.800 senzora i 85 tabli

S. B. M.

13. 08. 2021. u 12:32

SISTEM parking-senzora počeo je juče sa radom na opštini Stari grad, pošto je prethodnih dana ovde postavljeno 1.800 uređaja.

БРЖЕ ПАРКИРАЊЕ  НА СТАРОМ ГРАДУ: Постављено је 1.800 сензора и 85 табли

Foto Arhiva

Montirano je i 85 tabli na raskrsnicama, pa će vozači lako doći do informacije o slobodnim mestima u određenim ulicama.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naglasio je da će vozačima koji traže mesto za parkiranje na teritoriji ove opštine od sada biti potrebno manje vremena, jer se prema podacima Sekretarijata za saobraćaj parking-mesto u najužem centru u proseku sada traži 30 minuta.

- Dosada su parking mesta sa senzorima imale opštine Vračar i Savski venac, a od danas i Stari grad. Beograd ima 5.500 parking- mesta sa senzorima, čija je osnovna namena da pomognu građanima da lakše pronađu mesto za ostavljanje automobila. Uz pomoć besplatne aplikacije JKP "Parking servis", korisnici mogu da izaberu parking mesto do kojeg će ga aplikacija navoditi. Ovako ne pokazujemo samo da Beograd postaje "pametni grad", već omogućujemo usluge koje se ne mogu dobiti u mnogim evropskim gradovima - rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)