PLATFORMA ZA PRIJAVU DIVLJE GRADNJE: Grad planira nabavku novog softvera u borbi protiv bahatih investitora

M. S.

05. 08. 2021. u 08:51

BEOGRAĐANI će u narednom periodu nelegalnu gradnju, osim uobičajenim postupkom, moći da prijave kroz posebnu platformu.

ПЛАТФОРМА ЗА ПРИЈАВУ ДИВЉЕ ГРАДЊЕ: Град планира набавку новог софтвера у борби против бахатих инвеститора

Foto N. Fifić

Pritužbe koje se evidentiraju ovim putem biće javno dostupne i moći će da se vidi protiv koga je podneta prijava i da li je inspekcija izašla na teren.

U cilju suzbijanja divlje gradnje, kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, sugrađani će ubuduće imati pristup informacijama od momenta prijave do donetog rešenja.

- Zajedno sa našim inspektorima na teren će izlaziti i komunalna milicija, a u slučaju napada na inspektore i kršenja javnog reda i mira, biće pozvana i policija - rekao je Vesić.

- Svako ko pokuša da bespravno gradi, mora da bude kažnjen. Ne interesuje me kako se zovu ljudi koji grade. Narednih meseci pokazaće se ko je jači. Grad Beograd i zakon ili moćni i bahati investitori poput onih koji grade na Avali ili onih koji su napravili haos u Vidovdanskoj ulici.

Vesić je na sastanku sa građevinskim inspektorima istakao da je od novembra 2018., kada je Grad preuzeo poslove građevinske inspekcije, zatvoreno više od 4.000 bespravnih gradilišta, podneto više od 1.200 krivičnih prijava i srušeno 45 bespravno sagrađenih objekata.

GRADE STANOVE

GRAD Beograd je građevinskim inspektorima obećao stimulacije i novu tehničku opremu poput tableta i automobila. Osim toga, kako je najavljeno, gradiće se i stanovi za njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)