POTRESNE SCENE SA VRAČARA: Stanari urušene zgrade došli po svoje uspomene (FOTO/VIDEO)

Š. M.

30. 07. 2021. u 11:45 >> 12:04

STANARI Vidovdanske ulice, čija se zgrada pre dve nedelje srušila, danas iz ruševina preuzimaju lične stvari, odnosno lična dokumenta, fotografije, najdraže uspomene.

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ СА ВРАЧАРА: Станари урушене зграде дошли по своје успомене  (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. S.

Na adresi Vidovdanska 2A nalaze se ekipe koje će obezbediti da se bezbedno iznesu stvari, kao i vatrogasci.

Kako je za "Novosti" rekao sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš iz pet, kao i deo šestog stana, vlasnici će moći da uzmu stvari.

- Uzima se samo najvrednije, ono osnovno i dragocenosti, a sve naše ekipe transportuju na krajnju lokaciju - ističe Glavaš. - U ovoj akciji učestvuju pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, Zelenilo Beograd, opstina Vračar, kao i razne sluzbe. Sve protiče u najboljem redu, a za bezbednost građana brine 24 ljudi.

On dodaje i da je velika verovatnoća da će se oštećeni deo zgrade u Vidovdanskoj skroz obrušiti, a u unutrašnjosti se primećuju nova, manja oštećenja.

U jednom od stanova, 14 dana bez vode je ostao zec Vili, koji je preživeo!

Foto: N. S.

Kako za nas list kaze Miodrag Strainovic, vlasnik stana u suterenu, bio je sam kada se deo zgrade obrusio.

- Sin mi je u Grčkoj, ćerka u Hrvatskoj, tako da sam bio sam ovde - kaze on. - Samo mi je bilo bitno da nađem neke stare fotografije i uspomene, ostalo ako preživi. Za sada smo u hotelu Slavija, plan je da nam se sagrade novi stanovi, ali ništa neće zameniti ovaj dom, posto u Vidovdanskoj 2A živim od 1980. godine. I drago mi je da je spašen moj kućni ljubimac zec Vili, kog imam 4 godine i za kog sam se vezao.

Stanovi u koje se može ući su dva u suterenu, jedan u prizemlju, jedan i pola drugog na prvom spratu, kao i jedan stan na drugom spratu.

Akcija iznošenja stvari će se završiti za sat vremena, kada će se objekat do daljneg zakljucati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati