KOD TUŽIOCA 26. AVGUSTA: Osumnjičenima za urušavanje u Vidovdanskoj poslati pozivi za saslušanje

J. D. Lj. - S. B. M.

27. 07. 2021. u 07:52

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saslušaće 26. avgusta odgovorne za urušavanje dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula. Kako kažu, pozivi za saslušanje su poslati.

КОД ТУЖИОЦА 26. АВГУСТА: Осумњиченима за урушавање у Видовданској послати позиви за саслушање

Foto I. Marinković

Trebalo bi da budu saslušani izvođač radova, kao i investitori objekta, koji su fizička lica. Krivične prijave protiv njih podneo je građevinski inspektor Opštine Vračar. Tužilaštvo je posle incidenta saopštilo da ne postoje razlozi zbog kojih bi tražilo od suda da se odgovornima odredi pritvor, jer su svi državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, a svi dokazi su obezbeđeni.

Podsećamo, deo zgrade u Vidovdanskoj 4 urušio se posle potkopavanja temelja usled kopanja temeljne jame na susednom placu. Prvo su se se urušili deo podruma i stana u prizemlju, samo 20 minuta pošto su stanari evakuisani iz objekta. Drugo urušavanje dogodilo se pet dana kasnije. Prošle nedelje, stanari su postigli dogovor sa Gradom.

Direkcija za građevinsko zemljište izgradiće na ovom mestu višespratnicu. Oštećeni će dobiti stanove iste kvadrature koje su posedovali, a deo stanova biće namenjen tržištu. Dok tada biće smešteni u stanovima koji su u vlasništvu Grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)