POMAMA ZA KAJSIJAMA: Kilogram i do 250 dinara

J.D.

16. 07. 2021. u 15:19

OD SEZONSKOG voća, kajsije i breskve, najprodavanije su na tezgama prestoničkih pijaca, a promet ovih polodova povećan rast beležei i na Veletržnici.

ПОМАМА ЗА КАЈСИЈАМА: Килограм и до 250 динара

FOTO: Depositphotos

Za kilogram kajsija na gradskim pijacama potrebno je izdvojiti od 200 do 250 dinara, dok su breskve u zavisnosti od sorte od 90 do 150 dinara.

Na Veletržnici cene su nešto pristupačnije, pa je tako kilogram kajsija od 70 do 150 dinara, dok se cena breskvi rangria prema sortama. Prvoredna je od 100 do 160 dinara, dvoredna od 70 do 80, dok su nektarine od 110 do 130.

- Velika je potražnja za breskvom, dok su dinja i kajsija imale duplo veći promet u odnosu na prethodni period - objašnjavaju nadležni iz Veletržnice. - Snižena je cena kajsije u odnosu na prethodi period ali i praziluka i tikvice.

U ponudi na popularnom "Kvantašu" od ove nedelje stigla je i domaća jabuka Petrovača, stara domaća rana sorta. Plod je sitan ili srednje krupan, veoma sočan, slatkog i prijatnog ukusa.

Sazreva od početka do sredine jula i predstavlja sortu koja se među prvima pojavljuje na pijacama, dok se ostale očekuju od avgusta. U ponudi su uvoze jabouke sorte ajdared koje su 160 dinara po kiligramu, koliko košta i kilogram sorte greni smit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi