U VIDOVDANSKOJ ulici 2A na Vračaru zbog pobijanja šipova za zgradu u izgradnji urušio se objekat od dva sprata.

Boda

16.07.2021. 15:14

Nije mi jasno kako je ovo moglo biti snimljeno? Izgleda kao da je snimatelj i očekivao tako nešto !?!. Nisam na snimku video da je zgrada uopšte bila na neki način zaštićena. Na zidu zgrade koja se urušila vidi se trag gde se na nju "naslanjala" zgrada koja je tu ranije bila i na čijem mestu se sad gradi nova. Nigde nikakve zaštite niti učvršćenja zidova zgrade koja se srušila. Ili je namera i bila da se i ona "sama od sebe sruši"? Kako komentator odmah nakon rušenja zna da nije bilo žrtava? Znali unapred pa se sklonili? Da li je zgrada koja se urušila bila nastanjena?

Dragan Bilić

16.07.2021. 17:58

@Boda - Ovo je izgleda snimao majstor za fasadu sa skele. Mnogo stvari se propušta kod gradjevinskih radova... Onda nažalost čujemo hapsi bageristu... tužno. Ipak hvala dragom bogu da niko nije stradao???

Urbacid

16.07.2021. 15:22

Инвеститорски урбанизам или боље речено урбацид. Нови Сад је уништен рушењем старих зграда са карактером и зидањем солитера без икакве естетске лепоте. Уништавају се карактери градова који су стварани вековима.

Marta Denić

16.07.2021. 17:02

Svakog dana se pitam šta još treba da nam se desi što bi nas pokrenulo u borbu protiv ovog javašluka u državi??? Zašto još uvek spavamo, ne čujemo alarme sa svih strana...

Mile

16.07.2021. 17:04

Nije se utušila zbog šipova. Jer da su prvo postavljeni šipovi koji se sondiraju pa onda temelj, ne bi došlo do urušavanja. A ovako dubog temelj bez adekvatne zaštite, čak ni piprečni osigurač na montirani potporni zid nisu postaavljeni. Javašluk. Sva sreća nema mrtvih. A investitor da plati punu tržišnu cenu stanova.

Predrag Korolija

16.07.2021. 18:04

Sada bi investitoru trebalo ponuditi i taj plac na kome je pala zgrada, da se čovek izvadi, ipak su sada nastali veći izdaci. Na stranu šala. Mislim da je ovo namerno urađeno da bi se došlo do još jedne građevinske parcele. To je već viđeno kao način da se na silu isteraju stanari.

Neko

16.07.2021. 18:41

To je neciji dom i za to su date pare nekada,sad sto je u losijem stanju zgrada vreme je ucinilo svoje ali nije razlog da ljudi ostanu bez krova a uredno su placali porez drzavi i sve dazbine.Investitor koji je napravio stetu treba sada sagraditi novu indeticnu istu zgradu i tu nema sta da se raspravlja po meni.

Jata

17.07.2021. 07:52

Investitor je trebao da krivicno odgovara pre nego sto se zgrada urusila,jer nije preduzeo mere da se to ne desi. Sad se peru ruke od svega... Drzavne sluzbe ne rade svoj posao. Ali su zato revnosni da naplacuju kazne i nose nepropisno parkirane automobile ostavljajuci im 2 minuta vremena da iste uklone...