BAZENI SE UBRZANO ČISTE: Kupalište na Banjici trenutno bez posetilaca, pripreme za otvaranje u toku

M. S.

06. 07. 2021. u 07:52

UMESTO žamora kupača - tišina. A umesto plavetnila - bara zatrpana smećem. Ovakva je trenutna slika plivališta SC "Banjica", koji su treću letnju sezonu zaredom prazni.

БАЗЕНИ СЕ УБРЗАНО ЧИСТЕ: Купалиште на Бањици тренутно без посетилаца, припреме за отварање у току

Foto Fejsbuk

Stanje na omiljenim voždovačkim bazenima na Banjici, prema obećanjima nadležnih u Opštini Voždovac, trebalo bi da se ubrzanom procedurom promeni i ipak sredi za posetioce do 20. jula. Ipak, unutrašnji deo objekta i kompletna rekonstrukcija infrastrukture uslediće kasnije.

Merdevine sa kojih spasioci motre na kupače tokom sezone završile su u jednom od bazena.

Dok se u većem napravila "žabokrečina" i voda se zamuljila, drugi bazen više liči na kontejner.

- Iako je spor dobijen pre tri godine, zbog žalbi koje su usledile, Opština Voždovac je tek sada na osnovu sudske presude postala vlasnik bazena na Banjici - rekla je Ivana Tomić Ilić, predsednica GO Voždovac.

- Nažalost, spoljni bazeni su neupotrebljivi i skoro uništeni. Želimo da ih što pre uredimo i omogućimo kupanje našim sugrađanima već ovog leta. Daćemo sve od sebe da spoljni bazeni budu otvoreni za kupanje oko 20. jula.

Kako je istakla Tomić Ilićeva, u ovom kratkom roku trebalo bi da se spoljni bazeni samo očiste i osposobe za kupanje, a ozbiljnija rekonstrukcija unutrašnjih objekata, koje će finansirati Grad, tek će uslediti.

- Zato smo raspisali javnu nabavku za građevinske i ostale radove i pozivam sve zainteresovane izvođače da se jave i konkurišu u skladu sa zakonom - objavila je predsednica GO Voždovac.

- Ostatak bazena i kompletnu rekonstrukciju uradićemo zajedno sa Gradom i Sekretarijatom za investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)