TEŠKO JE, ALI IZDRŽAVAMO: Radnici rade na gradilištima i po visokim temperaturama

Tanjug

24. 06. 2021. u 22:17

RADOVI na beogradskim ulicama nisu stali uprkos visokim temperaturama koje se ne pamte u ovo doba godine, a radnici na gradilištima kažu da, ipak, nemaju veće probleme, pošto prave češće pauze i koriste dosta vode.

ТЕШКО ЈЕ, АЛИ ИЗДРЖАВАМО: Радници раде на градилиштима и по високим температурама

Foto "Novosti"

- Šta ćemo... radimo, ali pravimo češće pauze. Dobijamo vodu iz firme, teško je, ali izdržavamo - kaže radnik JKP "Beograd puta" Bojan Spirić, angažovan na rekonstrukciji Ulice vojvode Brane.

Inženjer Ivan Đokić iz "Beograd-puta" rekao je Tanjugu da visoke temperature ne sprečavaju to preduzeće da obavlja svoj posao.

- Trenutno smo u Vojvode Brane gde radimo rekonstrukciju kolovoza i trotoara, od ulice Ćuke Dinić do Ruzveltove. Trenutno smo u prvoj fazi izvođenja radova, od Đuke Dinić do Igmanske ulice - kaže Đokić, dodajući da se trenutno radi na zameni ivičnjaka i trotoara.

Naglasio je da je rad organizovan po smenama.

- Pravimo česte pauze, obezbeđujemo ljudima vodu za piće, cisterne po gradilištima kako bi mogli da se rashlađuju. Trudimo se da radimo po smenama i noću - rekao je Đokić.

Dodaje da će u radovi u Vojvode Brane biti završeni do septembra.

Šef gradilišta u toj ulici Dragan Mihailović kaže da se radi kompletna rekonstrukcija ulice, zamena trotara, ivičnjavak i i kolovoza.

- Teško je, ali pravimo češće pauze, dobijamo vodu iz firme, radimo po pola sata, pa 15 minuta odmaramo, nekad radimo sat vreman pa pravimo pauzu i tako - rekao je Mihailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)