NESVAKIDAŠNJI PRIZOR U CENTRU GRADA: Srna protrčala Karađorđevom ulicom

J.D.

21. 06. 2021. u 15:09

VOZAČE u Karađorđevoj ulici juče je iznanadila ni manje ni više nego mlada srna. Jedan od najljupkijih šumskih životinja, protrčala između dve kolovozne trake, provukla se brzo među automobile i odjurila ka Savskoj ulici.

НЕСВАКИДАШЊИ ПРИЗОР У ЦЕНТРУ ГРАДА: Срна протрчала Карађорђевом улицом

Privatna arhiva

Kako je put mladu srnu naveo baš u centar grada za sada nije poznato. Nadležni iz JKP "Veterina Beograd" nisu imali prijave ovim povodom, pa tako nije poznato gde je srna završila.

Da pojava srna u gradu nije retkost govori i nedavna slična pojava koju su zabeležili i stanovnici Novobeogradskog bloka 70, gde se srna pojavila na igralištu u Ulici Agostina Neta. Prošetala je igralištem, a zatim je pored ulaza u višespratnice prošla mirno i nastavila svojim putem. Takođe, u poslednje vreme na Novom Beogradu stanovnici su sretali i divlje svinje, ježeve, vetruške i fazane dok su se u centru grada pojavile i škorpije.

Stručnjaci objašnjavaju da je ugroženost njihovog prirodnog staništa jedan od razloga zašto divljih životinja sve više ima u gradu. Staništa su uglavnom ugrožena nelegalnom sečom šuma i gradnjom, a do naseljenih delova grada sve više dolaze i u potrazi za hranom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda