BETONOM ZAPUŠIO ODVOD: Nepažljivi investitor blokirao kanalizaciju četiri zgrade u Banjskoj ulici

S. Vidačković

15. 06. 2021. u 06:47

ZGRADE u Banjskoj ulici na Zvezdari, gde u četiri ulaza živi više od 120 ljudi, mesecima plivaju u fekalijama! Nepažnjom investitora koji od jeseni zida kod broja 11 u ovoj ulici, beton se izlio i zapušio kanalizacionu cev zbog čega se u Banjskoj 13, 15, 17 i 19 stvorila velika septička jama.

БЕТОНОМ ЗАПУШИО ОДВОД: Непажљиви инвеститор блокирао канализацију четири зграде у Бањској улици

Arhiva

Problem traje od februara, a dok nadležni ne završe veštačenje i ne počnu sa popravkom zapušene cevi, ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", uz pomoć cisterni, ovde svakodnevno ispumpavaju otpadne vode.

Prema rečima stanara, kvar je nastao u februaru, a problem je počeo tokom prvih aprilskih dana, kada je fekalna voda počela svakodnevno da se vraća u zgradu.

- U zgradi se svaki dan oseća vlaga i smrad fekalija koji se pojačava ako se cevi napune, voda je ušla u rezervoar ispod stepeništa i u okno od putničkog i auto-lifta, te formirala tri septičke jame! Liftovi ne rade, sajle su zarđale, prvi podzemni nivo je kontaminiran, dok se onom ispod ni ne vidi pod od fekalija, koje su ga poplavile. Ovde žive roditelji sa malom decom, stari, nepokretni i svi su izloženi ovom problemu.

Kako su iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" rekli, za naš list, njihove ekipe su više puta izlazile na teren i bezuspešno pokušavale da odguše cev, posle čega je usledilo snimanje ulične kanalizacione mreže.

- Tom prilikom je konstatovano da postoji defekt, kao posledica izlivanja betona iz starog kanalizacionog priključka, prilikom izvođenja građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta na adresi Banjska 11 - kažu iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije". - Početkom marta, o problemu je obaveštena i nadležna inspekcija koja je posle izlaska na teren konstatovala da je neophodno veštačenje. Dok se ne završi kompletna procedura veštačenja, naše preduzeće obezbeđuje neometani rad kanalizacione mreže.

Arhiva

Po završetku celokupne procedure koju radi Gradski zavod za veštačenje, u Banjskoj ulici počeće sanacija kvara, koji je izazvan punjenjem kanalizacione cevi betonom. Iako su veštaci na terenu bili pre mesec dana, ni stanari, ni naš list od nadležnih nije dobio tačan datum kada će krenuti rekonstrukcija kojom će ovaj problem trajno biti rešen.

USKA ULICA ZAKRČENA VOZILIMA

OVA zvezdarska ulica je veoma uska, često zakrčena parkiranim automobilima i građevinskim mašinama. To je nekoliko puta onemogućavalo ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" da sa cisternama priđu pomenutim zgradama i ispumpaju kanalizaciju, što rade svakodnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton