BEZ NEPRIJATNIH MIRISA OD ROŠTILJA U ZGRADAMA KRAJEM LETA: Odluka Grada Beograda kojom će biti regulisan rad lokala brze hrane u pripremi

Марија Стевановић
Marija Stevanović

14. 06. 2021. u 18:53

MIRIS zaprške od komšijskog ručka uskoro bi mogao da bude jedino što će povremeno osećati stanari zgrada u kojima posluju ugostiteljski objekti.

БЕЗ НЕПРИЈАТНИХ МИРИСА ОД РОШТИЉА У ЗГРАДАМА КРАЈЕМ ЛЕТА: Одлука Града Београда којом ће бити регулисан рад локала брзе хране у припреми

Foto: D. Milovanović

Radna grupa uveliko radi na izradi odluke kojom će napokon, biti uspostavljen red nad restoranima brze hrane, koji su do sada zagušivali stanare i prolaznike. Očekuje se da novi propisi budu usvojeni na sledećoj sednici Skupštine grada u avgustu i da zaživi s kraja leta, najkasnije početka jeseni.

Kako obrazlažu za "Novosti" u Sekretarijatu za zažitu životne sredine, izrada nacrta ove odluke, kojom će se ovaj probme regulisati je u toku. Odlukom će se postići da građani van objekta, a i unutar njega, ne osete isparenja, odnosno da se znatno smanji njihov uticaj.

- Njome će se bliže urediti uslovi za uređenje i opremanje ugostiteljskih objekata uređajima za odvođenje dima, pare i mirisa, kao i drugih neprijatnih emisija - navode u nadležnom sekretarijatu.

Kako je na osnovu zahteva mnogobrojnih stanara koji se suočavaju na neprijatnim mirisima u zgradama, reagovao i zamenik gradonačelnik Goran Vesić i istakao da će se, nakon zabrane da fast fudovi ne mogu u zgradama da rade 24 sata, rešiti i isparenja.

- Zabranićemo ćumur, kao i plinske boce za loale koji posluju u stambenim zgradama - najavio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a