ZAŠTITNIK GRAĐANA POKRENUO POSTUPAK: Dečak iz Rakovice nekoliko puta bežao od oca, traži se izveštaj Centra za socijalni rad

Tanjug

10. 06. 2021. u 19:00

ZAŠTITNIK građana je pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Gradskog centra za socijalni rad i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, povodom informacija da dete iz Rakovice, koje je od majke izmešteno u porodicu oca, često beži iz nove porodice.

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА ПОКРЕНУО ПОСТУПАК: Дечак из Раковице неколико пута бежао од оца, тражи се извештај Центра за социјални рад

Foto: Depositphotos

Zaštitnik od Gradskog centra za socijalni rad traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u tom slučaju.

Mediji su, naime, preneli da dete često beži od oca, da ne želi da bude u njegovoj porodici, kao i da je pred sudom u toku postupak o poveravanju deteta, a u kojem učestvuje Gradski centar za socijalni rad Odeljenje Rakovica.

Od nadležnog ministarstva Zaštitnik građana traži da obavi nadzor nad stručnim radom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenja u Rakovici u tom slučaju i da ga obavesti o nalazima i preduzetim aktivnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!