ŠAMPIONI FUDBALA I HUMANOSTI NA ADI: Održano finale turnira za decu sa invaliditetom u organizaciji KMF "Mungosi"

S. Vidačković

06. 06. 2021. u 07:52

FINALNI dan fudbalske lige "Šampioni", u organizaciji Kluba malog fudbala "Mungosi" i Fudbalskog saveza Srbije, namenjen deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju održan je juče na Adi Ciganliji.

ШАМПИОНИ ФУДБАЛА И ХУМАНОСТИ НА АДИ: Одржано финале турнира за децу са инвалидитетом у организацији КМФ Мунгоси

Učesnici pred početak manifestacije / Foto Z. Jovanović

Na humanitarnom turniru učestvovalo je 130 dece, a osim pet ekipa iz Beograda, na terenu su bile i dve ekipe iz Kragujevca, te po jedan tim iz Zrenjanina, Subotice i Niša.

Mali fudbaleri i fudbalerke prvo su se zagrevali uz muziku, posle čega se čuo zvuk sudijine pištaljke i svi su bili na svojim pozicijama. Takmičenje je počelo, a pobedili su - svi!

Prema rečima predsednika KMF "Mungosi" Ace Kovačevića, cilj ovog projekta je da se učestvovanjem u timskim sportovima kao što je mali fudbal, svi uzrasti dece pa i osobe sa smetnjama u razvoju uče timskom radu, liderstvu, samodisciplini, odgovornosti, toleranciji, razvijaju radne navike te jačaju samopoštovanje, samopouzdanje i drugarstvo.

- Ekipe su podeljene na četiri terena, utakmice traju po deset minuta. Svi timovi su ravnopravni, ne brojimo golove već smo tu zbog druženja, pehare i medalje će dobiti sve ekipe i igrači. Danas su svi pobednici i zato se ova manifestacija i zove "Šampioni" - kaže Kovačević. - Ovo će biti tradicionalna manifestacija, napravili smo dogovor sa Fudbalskim savezom Srbije, UEFA je pokrovitelj svega što radimo.

Naš cilj je da ovo preraste u regionalni fudbalski pokret, nadam se da ćemo napraviti Special power champions ligu, već kontaktiramo sa kolegama iz susednih zemalja.

ZAHVALNICA KOMPANIJI "NOVOSTI"

Foto Z. Jovanović

NA jučerašnjnoj ceremoniji otvaranja finalnog dana lige "Šampioni", uručene su zahvalnice prijateljima i pokroviteljima kluba. Priznanje je dobila i kompanija "Novosti" kao medijski partner, a zahvalnicu u ime naše kuće primila je Andrijana Nešić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna