"PAUK" ZA KOSOVSKU MITROVICU: Grad Beograd nastavio da pomaže našem narodu na KiM, donirao auto-dizalicu

S. B. M.

26. 05. 2021. u 06:15

UGOVOR o donaciji specijalne auto-dizalice "pauk", koju je Grad Beograd poklonio Kosovskoj Mitrovici, potpisan je juče u Starom dvoru u prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

ПАУК ЗА КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Град Београд наставио да помаже нашем народу на КиМ, донирао ауто-дизалицу

Foto Beoinfo

Ugovor su potpisali predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i izvršni direktor za pravne, finansijske i komercijalne poslove "Parking servisa" Nikola Krajnović.

- Beograd ima obavezu da pomaže našem narodu, a pogotovo onima na Kosovu i Metohiji koji su najugroženiji deo srpstva. Imamo posebnu obavezu da im pomažemo jer drugu pomoć nemaju. Ne mogu da očekuju pomoć ni od međunarodne zajednice ni od privremenih institucija u Prištini, čija je obaveza da to rade - rekao je Vesić.

Naglasio je da je Beograd u poslednje dve godine intenzivirao saradnju sa Kosovskom Mitrovicom, sa kojom se potpisuje i ugovor o bratimljenju.

- Izgradili smo dve zgrade sa 40 stanova za izbegla lica, uradili smo i park u centru grada i do sada smo obezbedili tri komunalna vozila, a ovo je četvrto koje dajemo. Cilj Kosovske Mitrovice jeste da bude uređena koliko i Beograd, a zajedno to možemo i da postignemo - kazao je Vesić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)