Искористите воду од тестенина

Т. Л.

13. 11. 2016. у 20:16

Сваки пут када скувате тестенину, сигурно одмах проспете воду у којој се крчкала, јер вам је обичан вишак

Искористите воду од тестенина

СВАКИ пут када скувате тестенину, сигурно одмах проспете воду у којој се крчкала, јер вам је обичан вишак. Међутим, баш она, таква - полумасна и златне боје коју поприми, назива се течним златом. И веома је укусна и употребљива. Вешти кувари то знају, јер рачунају да ће та вода, пошто се тестенина скува, постати богата скробом. А, он јој даје на укусу, мирису и изгледу. Можете да узмете неколико кашика течности и помешате је са сосом, који ће добити свиленкасту текстуру и биће укуснији. Добро се комбинује и са гулашима, супама, чорбама и рижотом, јер свему даје посебан шмек. Да бисте је увек имали на распологању, најбоље је да је замрзнете у посудама за лед, па је одмрзавајте по потреби. Не заборавите да водите рачуна о поступку самог кувања тестенине, како би укус био прави. Не сме да се стави ни у превише ни у премало воде, него само у онолико колико је потребно да је прекрије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације