Парох барски, архијерејски намесник, протојереј ставрофор Слободан Зековић позван је у полицију на информативни разговор у четвртак вече, након литије која је одржана да Дан Светог Јована Владимира.

Свештеник Зековић је потврдио Новостима да је позван на информативни разговор, да је усмено обавештен да је јави у просторије ЦБ Бар у петак у 6 сати ујутро.

Према незваничним сазнањима "Новости", у исто време на информативни разговор позвана су још тројица свештеника.

У оквиру Дана Светог Јована Владимира, који трају од 31.маја до 4.јуна вечерас је одржан молебан у Саборном храму који и носи назив по свецу, заштитнику Бара. Након молебана, свештенство је навело, да је спонтано кренула литија улицама града по традицији претходних година.

Ово је иначе прва литија у Бару, након тромесечне паузе због пандемије КОВИД 19.
-Ове године скромније прослављамо овај дивни празник и нашу заједничку славу. Минулих дана свакодневно су свим свештеницима звонили телефони, народ се интересовао – хоће ли бити литије за Светога Јована Владимира, казао је након литије свештеник Зековић додајући да је „Свети Јован Владимир услишио молбу и жељу народа свога и благословио да овај молитвени ход у славу Божију опет прође његовим градом“ .

Полиција је била присутна током литије .


Из полиције, су казали да је у литији било 1.200 учесника те да литија није била претходно најављена.


Протојереј ставрофор Слободан Зековић