У хотелима Јелак и Копаоник у Луковоској бањи сви расположиви капацитети већ су распродати за новогодишње презнике.Према речима Жарка Ђурића, директора Луковске бање више од седамдесет одсто гостију су Бугари док ће најлуђу ноћ у овој бањи дочекати и Македонци али и мањи број гостију из Србије.


- Посећеност наше бање из године у годину је све већа због чега смо започели изградњу новог, трећег хотела.Осим савремено опремљењних соба и свих других угодности почев од бројних масажа у велнес центрима али и отворених и затворнеих базена, пресудно за долазак наших гостију су бањско окружење у нетакнутој природи на обронцима Копаоника али и љубазно особље - истиче директор Ђурић , напомињући да лековите воде Луковске бање помажу у лечењу реуматских болести али и опоравку после оперативих захвата.


Иначе, ова бања која се налази на тридесетак километара од Куршумлије на обронцима Копаоника оилује бројним изборима термоминералних вода које превасходно лече болести реуматизма односно костију али су гостима на располагању и бројни садржаји за одмор и рекреацију.


Прочитајте још: Пролом и Луковска бања обарају рекорде, томе допринело неколико фактора


- Због приступачих цена , добре услуге и љубазног особља сви аранжамани за Нову годину су нам рапсродати унапред-додаје Станислав Гаји шеф рецепције и истиче да је свих 260 соба у оба хотела већ заузето.Иначе, новогодишњи аранжман са тродневним пансионима у хотелима Јелак и Копаоник износе 260 евра а који подразумевају две свечане вечере са неограниченим пићем. Број посетиоца у овој бањи према речима Гајића из године у годину се повећава тако да су сви капацитети до краја године већ заузети.