БЕОГРАД - Туристичка организација Србије (ТОС) најавила је да ће појачати промоцију српског туризма на руском тржишту, јер су туристи из те земље све више заинтересовани да одмор проведу у Србији, саопштено је након састанка представника туристичке привреде две земље у Москви.

Директорка Департмана туризма и регионалне политике при Министарству културе Руске Федерације Олга Јарилова позвала је Србију да се још интензивније укључи у промоцију туризма на руском тржишту, јер одмор у Србији постаје све атрактивнији руским туристима.

Како је саопштио ТОС, она је потврдила учешће Русије на наредном Међународном сајму туризма у Београду.

Заменик директора Федералне агенције за туризам Сергеј Корнејев позвао је српске организаторе путовања да својим понудама за одмор у Србији попуне празнину која је настала затварањем турског и египатског тржишта.

Он је нагласио да две трећине туроператора из Санкт Петерсбурга тренутно траже нове дестинације за своје туристе који су до скоро путовали у скандинавске земље.

Директорка ТОС-а Марија Лабовић изјавила је да ће ТОС ће додатно интензивирати промоцију на руском тржишту и објаснила да ће субвенције за организовано довођење страних туриста које се додељују од ове године бити важан подстрек да се организатори путовања још више укључе у довођење гостију.

Састанак је одржан у оквиру Међународног сајма туризма МИТТ 2016 у Москви у циљу јачања сарадње и превазилажења препрека у значајнијем повећању броја руских туриста који посећују Србију.

Поред Ер Србије Сербиа, Аерофлота и украјинских авио-превозника, састанку је присуствовало и тридесетак представника руских и српских организатора путовања који доводе руске госте у Србију, као и представници удружења туристичке привреде ЈУТА и ХОРЕС.