Руски туристи све више заинтересовани за одмор у Србији

Бета

24. 03. 2016. у 23:07

Туристичка организација Србије (ТОС) најавила је да ће појачати промоцију српског туризма на руском тржишту

Руски туристи све више заинтересовани за одмор у Србији

Златибор,фото Д.Карадаревић

БЕОГРАД - Туристичка организација Србије (ТОС) најавила је да ће појачати промоцију српског туризма на руском тржишту, јер су туристи из те земље све више заинтересовани да одмор проведу у Србији, саопштено је након састанка представника туристичке привреде две земље у Москви.

Директорка Департмана туризма и регионалне политике при Министарству културе Руске Федерације Олга Јарилова позвала је Србију да се још интензивније укључи у промоцију туризма на руском тржишту, јер одмор у Србији постаје све атрактивнији руским туристима.

Како је саопштио ТОС, она је потврдила учешће Русије на наредном Међународном сајму туризма у Београду.

Заменик директора Федералне агенције за туризам Сергеј Корнејев позвао је српске организаторе путовања да својим понудама за одмор у Србији попуне празнину која је настала затварањем турског и египатског тржишта.

Он је нагласио да две трећине туроператора из Санкт Петерсбурга тренутно траже нове дестинације за своје туристе који су до скоро путовали у скандинавске земље.

Директорка ТОС-а Марија Лабовић изјавила је да ће ТОС ће додатно интензивирати промоцију на руском тржишту и објаснила да ће субвенције за организовано довођење страних туриста које се додељују од ове године бити важан подстрек да се организатори путовања још више укључе у довођење гостију.

Састанак је одржан у оквиру Међународног сајма туризма МИТТ 2016 у Москви у циљу јачања сарадње и превазилажења препрека у значајнијем повећању броја руских туриста који посећују Србију.

Поред Ер Србије Сербиа, Аерофлота и украјинских авио-превозника, састанку је присуствовало и тридесетак представника руских и српских организатора путовања који доводе руске госте у Србију, као и представници удружења туристичке привреде ЈУТА и ХОРЕС.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

abvgd

25.03.2016. 00:26

nagazite strogo domace potencijalne prevarante da se Rusi provedu i ne budu opljackani kao vecina nas kad se pojavi u Srbiji

Јабре

26.03.2016. 18:26

@abvgd - Мени је један таксиста узео од аутобуске станице до Новог Београда 2500 Динара а Пинк такси је за исти пут тражио само 600.

BELKA

25.03.2016. 01:31

Kao sto su Srbi primljeni u Bratskoj PravoslavNoj Rusiji tako isto Ruska Braca i Sestre Srdacno primljene u Pravoslavnoj Srbiji;-) NAS DOM JE VAS DOM;-) DOBRO NAM UVEK DOSLI;-)

Српска ћирилица!

04.04.2016. 14:24

@BELKA - А да за почетак и за њих и за себе пишемо ћирилицом ... ?

deki smederevo

25.03.2016. 09:26

Velika sansa za Kopaonik ,Zlatibor ,Staru planinu i sve banje ali velika zamerka na zakasneloj reakciji TOS.

svaka cast

30.03.2016. 12:41

@deki smederevo - ima da se oduseve na zlatiboru. nazidali solitere u centru kod jezera i u trznom centru. totalno ludilo!

ја мислим

04.04.2016. 14:23

@deki smederevo - Центар Златибора је ругло, улажу у непотребну жичару, а за те паре су могли да га скоцкају ко енглеску бању.