МАДА многе познате личности у ријалитије улазе због новца и личне промоције, одлука Еве Рас да се опроба у "Фарми" за многе је била потпуно неочекивана. Глумица и књижевница, која је у каријери остварила многобројне улоге и објавила двадесетак књига, истиче да су ријалити програми феномен нашег времена и да их је потпуно бесмислено критиковати. Сматра да је учешће у једном таквом шоуу улога за глумца, као и свака друга.

- С обзиром на то да сам студирала драматургију, хтела сам да видим како изгледа када сте део такве приче, јер не можете ствари сагледати на прави начин ако их не доживите - рекла нам је Ева Рас. - Потпуно разумем народ који је "одлепио" на ријалитије. Други разлог мог уласка је тај што сам желела будем запослена и да пошаљем поруку људима да, ако сте се разболели, не значи да сте мртви. Хтела сам да покажем да је једна половина планете здрава, а друга болесна као ја, и да и болесни људи могу да раде поптуно исто као и здрави. Желела сам да при крају свог живота поново живим у људској заједници, а и паре су ми такође потребне.

Ева наглашава да је за њу било невероватно искуство да 107 дана проведе са људима са којима нема много тога заједничког. На питање по којој цени се продају памет, интелект и достојанство у ријалитијима, глумица одговара:

- Било ми је занимљиво да будем скоро четири месеца са људима који немају ни три чуке, који не знају где се налази Кип слободе, шта је антагонизам и ко је написао "Сеобе" - истакла је Ева. - Феноменално је водити интелектуалне разговоре са таквим особама. Замислите каква би то била сјајна "Фарма" да је ушао Бранислав Лечић, који је одустао у последњем тренутку, или да је тамо са нама био Оливер Мандић. Од "Фарме" сам добила све што сам очекивала. Када бих поново ушла у неки ријалити, трудила бих се да будем опуштенија, јер сам овде била све време у грчу.


ХЕРОЈ ЕКРЕМ ЈЕВРИЋ

ИСКУСТВО са "Фарме" Ева Рас ће преточити у књиге. Прва је "Екрем и Ева", чији се излазак ускоро очекује, а друга ће се звати "Луда баба на Фарми".

- Још нисам предала рукопис, тренутно га ишчитавам - истиче глумица. - Екрем Јеврић је за мене херој. За сваху похвалу је то да је човек његових интелектуалних достигнућа успео да створи породицу у Нјујорку и четворицу синова изведе на пут. Чак и његово певање заслужује да се о томе говори. Надам се да ће оба штива бити објављена до Сајма књига.