Искра Брајовић: Искрена блискост не може да се изгуби

М. ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

24. 05. 2020. у 16:30

Искра Брајовић: Искрена блискост не може да се изгуби

Фото В. Данилов

Глумица о ванредном стању, тв серијама, ћерки, драгим људима...

ГЛУМИЦУ Искру Брајовић, запамтили смо као враголасту опасницу Радмилу, служавку породице Бауман у теленовели "Црвени месец", сценаристе и редитеља Романа Мајетића, чије је снимање недавно настављено. Мада је Рада напустила дворац Дунђерски у Кулпину (који "глуми" дом Бауманових), па се неће појављивати у финалним епизодама, Искру ћемо ускоро гледати у серији "Тате" на телевизији Прва.

- Серију "Тате" сам снимала, буквално, дан пред ванредно стање, а можда ће бити и наставка снимања. Тумачим лик бивше девојке адвоката Петра Малбаше (Филип Јуричић), која се ненадано враћа у његов живот - открива, за "Новости", наследница барда нашег глумишта, Воје Брајовића, која је играла и у серијама "Војна академија", "Ургентни центар" и "Цимерке". Ипак, признаје да јој недостају и даске које живот значе. - Позоришта сам се много ужелела. Чујем да се планира играње на отвореном, на Ташмајдану. То ме радује.

о Чему вас је научило доба короне?

- Ова ситуација је показала колико смо заборавили да квалитетно проведемо време у оквиру стана, породице, како смо постали роботи који негде јурцају. Ово је, ако изузмемо тужну чињеницу људских жртава, заправо добар вид смиривања и успоравања ритма целе планете.

о Које су добре стране изолације?

- Једино што је добро код карантина, осим очувања здравља, јесте то што је он и својеврстан тест издржљивости за све нас, који нисмо склони честом боравку у стану. Мислим да је лакше када нисте присиљени ни на шта. Овако када се нешто мора, то унесе извесни страх и панику.

о С ким сте се прво видели после укидања ванредног стања?

- Осим са својим родитељима, нисам још ни са ким званично села да попијем кафу. Можда сам превише опрезна, али тако ми је лакше. Срела сам неке драге људе на улици, лепо је осмехнути се и разменити пар речи после дужег времена. То што су мере нагло прекинуте, не даје ми слободу да се понашам неодговорно, када бројке и даље говоре другачије. Сматрам да треба да будемо стрпљиви и опрезни још неко време, због нас и наших најближих.

о Хоће ли се због тога изгубити блискост међу људима?

- Блискост, ако је искрена, не може да се изгуби одсуством физичког контакта. Он је само средство.КАРАНТИН ПРИЈАО МОЈОЈ ЋЕРКИ

о КАКО је ваша ћерка Инес реаговала на изолацију?

- Рекла ми је да не жели више никада да се врати у вртић, јер жели да је по цео дан са мном, а када ја радим, хоће да буде са баком. Врло је сигурна у то, засад. Изгледа да је њој највише пријао карантин - каже уз осмех Искра Брајовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)