МИНА Ненадовић, студенткиња друге године глуме на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професора Срђана Карановића, свој таленат већ је показала у серијама "Жигосани у рекету", где тумачи лик трудне средњошколке Биљане, затим "Мој рођак са села", "Стадо", "Комшије", "Форе и фазони" и "Јелена". Играла је и у филмовима "Пут ружама посут" и "Ма, он није такав". У теленовели "Црвени месец" запазили смо је у улози бунтовне кнегињице Татјане Наришкине. Снимање епизода у којима игра Мина завршено је непосредно пре увођења ванредног стања, али гледаоци ће морати још да причекају како би видели финалне епизоде.

У међувремену, много тога се променило у Минином животу после изласка из кућног карантина, открива глумица, за "Новости".

- Много тога се већ променило. Пре свега, наша планета је опет продисала! Ја сам имала времена да се ужелим свих оних ствари за које сам причала да ме мрзи да их урадим само зато што сам хтела да још мало одспавам. Мислим да ми одлазак на факултет и посао више неће представљати никакав напор - кроз осмех каже ћерка глумца Ненада Ненадовића и балерине Снежане Ненадовић, и додаје: - Највише су се променили моји ставови и начин размишљања.

о Како сада размишљате?

- Овај карантин је свима добродошао, да буду мало сами са собом и да посложе неке ствари на своје место. Ето, ја сам се нервирала око глупости и нисам стизала да размишљам о неким важнијим и озбиљнијим стварима. Тек када се десила тешка ситуација, попут ове, схватила сам шта је у животу битно, а шта не. Сигурна сам да ћу много више ценити неке ствари и људе у мом животу. Верујем и да ћу више ценити загрљај, поздрав, пољубац...

о Хоће ли пољупци и загрљаји постати "опасно оружје"?

- Једно време ће сигурно бити. Мислим да тај страх код људи неће дозволити да тек тако, опет, будемо блиски. Пољупци и загрљаји ће, нажалост, још неко време бити опасни. Али морамо се уздржати од тих лепих ствари, како би све ово прошло брже и како бисмо се што пре вратили нормалном животу.

о Шта сте научили у ситуацији у којој смо били готово два месеца?

- Ситуација јесте мало боља, али још није готово. Зато морамо да наставимо да водимо рачуна о здрављу, како о свом, тако и о туђем. Веома је важно да останемо одговорни и да се придржавамо свих мера заштите, јер опасност још није прошла. На крају, опет долазимо до тога да је здравље најбитније и да треба да будемо срећни кад схватимо да сваког дана можемо да изађемо напоље на сунце и дишемо.


БАКА И ДЕКА

* КОГА сте се највише зажелели после карантина?

- Највише су ми недостајали пријатељи, као и бака и дека, мада смо се сваки дан чули телефоном. Једва смо дочекали да се опет сви састанемо, и са њима сам се прво видела када је укинуто ванредно стање - каже Мина Ненадовић.