Славље у породици Јелић: Заједно засвирала три брата за крај изолације и рођење унуке (ФОТО)

М. Ћунковић

08. 05. 2020. у 07:15

Браћа Јелић, Жика, Раде и Драги слављенички засвирали заједно

Славље у породици Јелић: Заједно засвирала три брата за крај изолације и рођење унуке (ФОТО)

Фото Фејсбук/Петар Јелић

НА фејсбук-профилу Петра Јелића, гитаристе легендарне "Ју групе", појавио се интересантан снимак који је одушевио обожаваоце овог, најдуговечнијег рокенрол састава на нашим просторима. Заједно су засвирала сва три брата Јелић - Жика и Драги, "кичма" прослављеног бенда, али, заједно са њима и Петров отац Раде који је, у младости, наступао заједно са браћом, али је одлучио да не крене даље њиховим путем.

Браћа Јелић су, као припадници посебно угрожене популације старије од 65 година, морала да непрекидно бораве у кући од почетка ванредног стања до пре неколико дана, па су искористила прилику сада, кад се ствари полако враћају у уобичајени колосек, да засвирају, и то у "тексашком" стилу. Жика, који је у изолацији пустио мало дужу браду него иначе, узео је своју лапстил гитару, коју редовно користи и на концертима, код Драгог се нашла класична "акустара", док је Раде показао своје умеће на бенџу.

- Како одолети овоме? Некада три мала Јелића на обали Дунава, а данас три "бела" Јелића, у дворишту поред Дунава. Бели орлови, хвала вам што постојите - емотивно је на друштвеној мрежи написао Петар.

Уз снимак су се нанизали бројни коментари попут "челична крила наше армије", "омладинци", "господа", "наше национално благо, део културне баштине"...

Јелићи ових дана имају још један, велики разлог за славље. Жика је добио унуку, у Барселони се породила његова ћерка Ана. То је на "Инстаграму" објавио поносни ујак Алекса, постављајући фотографију са сестром и бебицом. Ако све буде онако како сви прижељкујемо, права рокерска прослава Јелића и екипе тек предстоји. "Ју група" је планирала да великим концертом 28. новембра у београдској "Штарк арени" обележи импозантан јубилеј - 50 година каријере.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)