МЛАДУ глумицу Тамару Радовановић (23) запазили смо као Ему у серији "Тате" (Прва, 20.30), а играла је и у "Убицама мог оца 2", "Јунацима нашег доба", "Истинама и лажима", "Шифри Деспот", бројним представама... Пошто је снимање "Тата" прекинуто због увођења ванредног стања, Тамара нам је открила да има и нечег лепог у изолацији. - Сада стижем да гледам сваку епизоду, а надам се и да гледаоци уживају. Драго ми је и што могу да помогнем старијим комшијама, као и мојој баки. Ипак, једва чекам да се вратим послу - каже Радовановићева, за "Новости", и додаје да је таленат наследила од родитеља. - Мама је економиста, али и најбољи имитатор кога познајем и дивно пева. И тата има слуха, само се стиди да пева, а лепо и слика.

* Има ли Ема сличности са вама?

- Штребер је као и ја, а иначе ми је врло инспиративна за игру. Њен лик је шаренолик и широк, некад је мушкобањаста, а некад женствена. Има мајчински однос према Болету, али и према Петру (Филип Јуричић) у кога је заљубљена, али мисли да она њему није ни на крај памети. Њена уштогљеност, мало- помало нестаје, јер ће из епизоде у епизоду да сазрева и мења се.

* Јесте ли се навикли на нове услове живота?

- Тешко ми пада изолација, јер сам иначе стално у покрету, волим да циркулишем и дружим се. Ми, глумци, навикли смо на покрет и слободу, па је ово велики изазов за нас. Надам се да ћемо све издржати стоички, јер је за добробит свих. Верујем да ћемо из овога изаћи саосећајнији, него шо смо били раније.

* Чиме се бавите код куће?

- Трудим се да уживам у малим стварима, које иначе заборављам у брзини свакодневице. Чим изведем пса у шетњу и видим да је срећан, дан ми је лепши. Пишем поезију, певам, свирам клавир, премештам намештај у стану, читам стрипове... Сваког дана одвојим сат времена за вежбе, тако чистим непотребне мисли.

* Како изгледа дружење на даљину?

- Са пријатељима и колегама сам у контакту преко видео-позива. Држимо се заједно, чим један падне, други га подиже. Организујемо вечери певања, вицева, свирања, поезије. И мада смо удаљени једни од других, ипак смо заједно.

* Завршили сте клавир и соло певање, а певате и у позоришном бенду "Врум". Какву ролу бисте волели да тумачите?

- Пошто обожавам и да плешем, прижељкујем улогу у мјузиклу на Теразијама, може и у филмском. Омиљен ми је "Мулен руж". Волела бих такође да константно имам посла и да публика препозна моју љубав према глуми.


ДОСТА САМ НАУЧИЛА ОД КОЛЕГЕ ФИЛИПА

ШТА сте научили од старијих колега?

- Доста сам научила од Филипа Јуричића, што ми много значи, јер је ово моја прва велика улога. Он је диван колега и с њим је врло пријатно радити, велики је професионалац, а и врло је духовит. И "наш" Боле је сјајан дечко и добар глумац - истиче Тамара Радовановић.