Поводом Дана државности Републике Србије, председник Александар Вучић доделио је ордење најзаслужнијим појединцима, а међу награђенима постхумно је златном медаљом за заслуге одликован и трагично настрадали краљ народне музике Шабан Шаулић. Орден је уручен удовици Гордани Шаулић, а присутна су била и Шабанова деца Санела, Илда и Михајло.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић уручио СРЕТЕЊСКА одликовања: Морамо да будемо постојани и СНАЖНИ, рат није опција, али ни капитулација


- Тужни смо што у име нашег трагично страдалог супруга, оца и деде данас примамо овај орден. Истовремено, поносни смо што и даље живи кроз своја дела, за шта је ова награда најбољи доказ. Шабан је током живота добио небројено награда, али је ово засигурно најважнија и сигурна сам да би му посебно значило што ју је уручио човек кога је он волео, поштовао и безрезервно подржавао, председник Републике Србије Александар Вучић. Председнику дугујемо неизмерну захвалност, и сматрамо ово најбољим нацином да се данас, само два дана пре годишњице Шабанове смрти подсетимо свега онога што је за живота урадио и представљао. Ово је истовремено и признање за милионе људи који су Шабана у последњих пола века волели, и поштовали његов рад- саопштила је породица по уручењу најзначајнијег државног признања.