Вучић постхумно одликовао Шабана Шаулића златном медаљом за заслуге

Новости Онлине

15. 02. 2020. у 15:50

Орден је уручен удовици Гордани Шаулић, а присутна су била и Шабанова деца Санела, Илда и Михајло

Вучић постхумно одликовао Шабана Шаулића златном медаљом за заслуге

Фото: инстаграм Будућност Србије АВ / Инстаграм

Поводом Дана државности Републике Србије, председник Александар Вучић доделио је ордење најзаслужнијим појединцима, а међу награђенима постхумно је златном медаљом за заслуге одликован и трагично настрадали краљ народне музике Шабан Шаулић. Орден је уручен удовици Гордани Шаулић, а присутна су била и Шабанова деца Санела, Илда и Михајло.



- Тужни смо што у име нашег трагично страдалог супруга, оца и деде данас примамо овај орден. Истовремено, поносни смо што и даље живи кроз своја дела, за шта је ова награда најбољи доказ. Шабан је током живота добио небројено награда, али је ово засигурно најважнија и сигурна сам да би му посебно значило што ју је уручио човек кога је он волео, поштовао и безрезервно подржавао, председник Републике Србије Александар Вучић. Председнику дугујемо неизмерну захвалност, и сматрамо ово најбољим нацином да се данас, само два дана пре годишњице Шабанове смрти подсетимо свега онога што је за живота урадио и представљао. Ово је истовремено и признање за милионе људи који су Шабана у последњих пола века волели, и поштовали његов рад- саопштила је породица по уручењу најзначајнијег државног признања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Duki

15.02.2020. 16:10

Potpuno zasluženo odlikovanje za velikog umetnika Šabana Šaulića koji nas je tragično napustio ali i ovom putem je Aleksandar Vučić pokazo koliko ceni i poštuje svačiji rad i koliko je Šaban doneo Srbiji u umetničkom i kulturnom smislu.

Mihajilo

15.02.2020. 16:23

Mnogo, mnogo, građana Srbije je poštovalo to što je Šaban radio. Pevao je srcem, dušom. Kako onda to država ne poštuje?

DejanM

15.02.2020. 20:07

Ovo je za veliko poštovanje od strane našeg Predsednka ponosan sam na ovo što je Predsednik uradio.

Nena

16.02.2020. 08:11

Na ovaj način smo se odužili Šabanu Šauliću za sve što je učinio za Srbiju.