Филип Скофилд (57), ТВ водитељ који је ожењен телевизијски водитељ, рекао је да осећа бол и збуњеност због онога што је урадио својој породици откривши свету да је геј.

У петак ујутру је на свом Инстаграм профилу открио своју сексуалност писмом које је написао за јавност пре него што је стигао у телевизијску емисију како би са својом колегиницом и најбољом пријатељицом Холи Вилоги расправио о свему.

Прочитајте још: Бизнисмен рекао да је СПАЛИО 700 хиљада евра и открио зашто, цела судница шокирана (ВИДЕО)

Након 27 година брака са Стеф са којом има две ћерке, Моли (27) и Руби (24), каже да је сада спреман 'да слави' своју сексуалност. У емисији је открио да се дуго борио са својом тајном и да сада напокон осећа олакшање. Стефани је упознао када је радила као асистенткиња продуцента на ББЦ-у где је он радио на дечијем програму.

Холи је рекла: "Мислим да би прво сви требало да удахнемо. Осетим у твоме гласу колико ти је тешко, ово је велик дан. Знам да с тим живиш већ јако дуго."

Фил је на то одговорио: "Смешно ми је како су сви око мене позитивни и како ме подржавају, а цела моја породица ми је рекла 'Ок је. Волимо те и поносни смо на тебе.' Сви смо знали да ће доћи тренутак када ћу ово признати. Тешко ми је јер ово се није догодило преко ноћи, борио сам се већ неко време с тим у глави. Стефани и ја смо били јако искрени једно према другом сада. Она је изванредна, нико ме није толико подржавао у животу.Толико ми је чињеница да сам геј преузела мисли и сваки пут када сам седео поред некога ко је исте се*суалности, али је већ признао то свима, мислио сам да је храбар и да ја то морам што пре да урадим. Све што можеш да будеш у животу је искрен према себи, а ја сам знао да то нисам. Нисам се свиђао сам себи."

Када је реч о Холи, водитељ се обратио публици и рекао: "Она је сестра коју никада нисам имао. Поносан сам на свој тим, неверојатни сте и волим вас." Пре него што је емисија почела, Холи је поделила њихову заједничку фотографију и наговестила да ће Фил открити нешто велико описом "Никада нисам била више поносна на тебе. Заједно смо данас у 10 часова у емисији." Открила је да ће бити уз њега што год се догодило, а цео тим је аплаудирао.

На питање о ћеркама је рекао: "Није било лако њима то рећи, али такође су велика подршка. Када сам им рекао само су скочиле и јако ме загрлиле као и маму и рекли нам да ћемо увек бити породица."

Додао је да како тренутно не размишља о новој вези јер ипак је ово процес који траје - прихватање самог себе. Осим огромне подршке породице и колега, подржали су га и обожаватељи.