Након што се 19. јануара први пут обратио јавности и најавио да ће се он и његова супруга Меган Маркл одрећи титула и неће представљати краљицу као чланови краљевске породице, принц Хари, најпознатији краљевић данашњице, напустио је Велику Британију и отишао у Канаду где ће живети.

Наиме, на пролеће принц Хари и Меган Маркл више неће моћи да користе титулу “краљевско височанство”, а изгубили су и право на кориштење јавних средстава која су трошена за краљевске дужности. Војвода и војвоткиња од Сасекса вратиће сада пореским обвезницима 2,4 милиона фунти утрошених за обнову њиховог дома у Британији у коме је требало да живе.

Напуштајући краљевске обавезе славни пар тако улази у живот обичних људи.

– С обзиром на холивудске корене, може се очекивати да им се Меган Маркл врати – констатује холивудски ТВ канал Е.

Сада страни медији тврде да принц Хари и Меган у наредном периоду планирају да пронађу нови извор прихода, а за сада, како се наводи, то ће им донети продукцијска кућа коју ће основати, а која ће снимати документарне филмове.

– Познати родитељи планирају да снимају документарне филмове о најактуелнијим темама као што су ментално здравље и климатске промене. То ће бити документарне серије чији ће извршни продуцент бити војвода од Сасекса, а који ће снимати за “Епл ТВ” – навео је извор за “Дејли мејл”.

Меган Маркл и принц Хари, без обзира што су напустили краљевску породицу се и даље оглашавају да свом службеном профилу на Инстаграму.

Принц Хари је тако недавно најавио своје шесте по реду Инвиктус игре, док се Меган јавила милионима обожавалаца и то врло прорачунато, барем тако тврде стручњаци.

Наиме, Меган је на Инстаграму поделила неколико фотографија након обиласка једног лондонског склоништа за животиње које је посетила раније овог месеца, пре него што су принц Хари и она објавили да напуштају краљевске дужности.

Међутим, данас сви коментаришу како је фотографије Меган намерно поставила на друштвеним мрежама након што је војвоткиња Кејт Мидлтон кренула на 24-часовну турнеју по земљи.

Верује се да је Меган и овај поступак помно испланирала далеко од двора, баш као што је објавила онако важну вест за монархију на 38. рођендан војвоткиње од Кембриџа, преносе домаћи медији.

Иначе, како преносе страни медији, држава Канада ће убудуће плаћати обезбеђење принцу Харију и Меган Маркл, све док не постану финансијски независни.

У том моменту и када почну довољно да зарађују од реклама, пар преузима обавезе око плаћања обезбеђења.

– Платиће део сопственог обезбеђења ако буду комерацијално успешни. Меган и Хари желе да дају део новца који иде на њихово обезбеђење, а које тренутно плаћа држава. Од момента када су дошли у Канаду, обезбеђење је сасвим приватно и више нема везе са титулама. Зато није јасно зашто телохранитеље још увек плаћа држава – каже извор за иностране медије.