Популарне Новосађанке, четворочлани женски састав „Тхе Фрајле“, који ове године улази у једанаесту годину рада, враћа се на концертну сцену Београда, наступом који ће бити одржан 23. марта у Комбанк Дворани.


Након што су маја прошле године објавиле веома запажен пети студијски албум под називом „Обрадуј ме“ и након бурне летње и зимске турнеје, Фрајле ће прве дане пролећа започети у бившој Дворани Дома синдиката.

Четири даме, Марија, Невена, Јелена и Наташа познате по оригиналном, архаичном стилу облачења, чији се музички жанр тумачи као „војвођански танго“ или „женски бећарац“, власнице су четири ауторска албума - „Наш први албум са путовања“, „А страна љубави“, „Б страна љубави“ и „Љубав на дар“. Прошле године објављују ЦД „Обрадуј ме“ на коме на врло аутентичан начин представљају обраде песама које су били велики хитови, док им на албуму гостују оригинални извођачи тих нумера.

У току једанеаст година „музичког путовања“ пропутовале су пола света, али и обишле све земље бивше Југославије. „Искачу из шина“ у односу на друге податком да су наступале у авиону на 10.000 метара, али и у Европском парламенту у Бриселу, болници, манастиру, дечјем вртићу и на бројним хуманитарним концертима.


Радо су виђене на фестивалима, па њихов богат опус чине, између осталих, и Радијски фестивал из 2013. када су се представиле песмом „Паре воле ме“, Девете Руњићеве вечери, Пролеће у Београду, ЦМЦ фестивал у Водицама, где су наступиле са песмом „Злато“, као и Сплитски фестивал на коме су прошле године извеле песму „Ноћас си моје вино“.

Фрајле су познате и по томе да већину хитова овековече одличним спотовима.