Породица Шабана Шаулића одлучила је да у његову част направи спомен - кућу у родном Шапцу. На ову идеју дошла је певачева млађа кћерка Илда, а мајка, брат и сестра су је подржали јер желе да сачувају успомену на краља народне музике.

Шаулић је много волео свој родни град, иако се као младић преселио за Београд. Због тога његови најмилији верују да је породична кућа у Шапцу право место за мали музеј у коме ће се наћи предмети који су облежили певачев живот и каријеру.

- Илда је дошла на идеју да се од некретнине у Шабачкој Мали, која се сада води на њу, направи спомен-кућа њеног оца. Предложила је то мајци Гоци, сестри Санели и брату Михајлу, којима се допала идеја и срдачно су је подржали. У Шабановом родном дому биће изложене његове плоче, дискови, многобројне награде, фотографије из његовог детињства и многи други предмети. Ту ће се наћи и фолкерова одела која је носио у посебним приликама, грамофон на коме је некада слушао музику, перика коју је носио у једном периоду своје каријере, чланци из новина са његовим интервјуима, као и чувена круна коју је добио на једној ромској свадби. Његова породица размишља да чак превезе чамац из Крчедина у Шабац и изложи га испред куће. Унутра ће се наћи и штапови за пецање које је Шабан користио. Оно што ће посетиоцима бити занимљиво да виде и чују биће приче и анегдоте везане за његове највеће хитове и како су они настали - испричао је извор.

(Информер.рс)