Илда је дала предлог, а цела породица је пристала на то: Одлучено шта ће бити са кућом Шабана Шаулића

Novosti online

15. 12. 2019. у 18:43

Илда је дала предлог, а цела породица је пристала на то: Одлучено шта ће бити са кућом Шабана Шаулића

Фото: Ненад Живојоновић

Шаулић је много волео свој родни град, иако се као младић преселио за Београд
Породица Шабана Шаулића одлучила је да у његову част направи спомен - кућу у родном Шапцу. На ову идеју дошла је певачева млађа кћерка Илда, а мајка, брат и сестра су је подржали јер желе да сачувају успомену на краља народне музике.

Шаулић је много волео свој родни град, иако се као младић преселио за Београд. Због тога његови најмилији верују да је породична кућа у Шапцу право место за мали музеј у коме ће се наћи предмети који су облежили певачев живот и каријеру.

- Илда је дошла на идеју да се од некретнине у Шабачкој Мали, која се сада води на њу, направи спомен-кућа њеног оца. Предложила је то мајци Гоци, сестри Санели и брату Михајлу, којима се допала идеја и срдачно су је подржали. У Шабановом родном дому биће изложене његове плоче, дискови, многобројне награде, фотографије из његовог детињства и многи други предмети. Ту ће се наћи и фолкерова одела која је носио у посебним приликама, грамофон на коме је некада слушао музику, перика коју је носио у једном периоду своје каријере, чланци из новина са његовим интервјуима, као и чувена круна коју је добио на једној ромској свадби. Његова породица размишља да чак превезе чамац из Крчедина у Шабац и изложи га испред куће. Унутра ће се наћи и штапови за пецање које је Шабан користио. Оно што ће посетиоцима бити занимљиво да виде и чују биће приче и анегдоте везане за његове највеће хитове и како су они настали - испричао је извор.

(Информер.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Sapcanka

15.12.2019. 19:02

O,pa nije neki nobelovac,koga u Sapcu interesuje muzej ovog pevaca?To je porodicna stvar,ccc...

Dana

16.12.2019. 00:43

Smatram da je to porodicna stvar. Samo jos fali da na aukciji pocnu da prodaju njegove licne stvari. Da je neki Nobelovac pa da izloze njegova dela, ovako mi to sve lici na brzu zaradu.

To je posledica toga

16.12.2019. 12:08

što su ga sahranili u aleji zaslužnih građana, pa su se stvarno primili....